IŞİD Saklaviye çevresini ele geçirdi

IŞİD Saklaviye çevresini ele geçirdi

Felluce'de, IŞİD terör örgütünün askeri bir kışlaya yönelik saldırısında 5 askerin hayatını kaybettiği, Saklaviye çevresinde kontrolü ele geçirdiği bildirildi.

Irak'ın Felluce kentinde, Irak ve Şam İslam Devleti (IŞİD) terör örgütünün askeri bir kışlaya yönelik saldırısında 5 askerin hayatını kaybettiği, Saklaviye çevresinde kontrolü ele geçirdiği bildirildi.

Yerel kaynaklardan alınan bilgiye göre, IŞİD militanları, Felluce'nin kuzeyindeki Saklaviye nahiyesinde bulunan orduya ait kışlaya saldırı düzenledi. Saldırıda kışlanın tamamen tahrip edildiği, 5 askerin hayatını kaybettiği ve orduya ait 5 aracın ateşe verildiği ifade edildi.

IŞİD militanlarının, ordunun kalan güçlerinin de çekilmesiyle Saklaviye çevresinde tamamen kontrolü ele geçirdiği ileri sürülürken terör örgütü militanlarının, Irak ordusuna ait zırhlı araçlara ve tanklara da el koyduğu belirtildi.

IŞİD terör örgütü Musul, Tikrit ve Telafer kentlerini işgal ettikten sonra Bağdat'a da saldıracağını duyurmuştu. Örgütün ayrım gözetmeksizin tüm Şiileri hedef alan ve çoğu kez katliamla sonuçlanan saldırıları sebebiyle Iraklı Şiilerin en büyük dini otoritesi Ayetullahuzma Ali Hüseyin Sistani de Cihad fetvası vererek tüm Şiilere seferberlik çağrısında bulunmuştu.