IŞİD Operasyonunda Dakika Dakika Neler Oldu?

IŞİD Operasyonunda Dakika Dakika Neler Oldu?

IŞİD'e yönelik gece saatlerinde Türk jetleri tarafından yapılan hava operasyonuna ilişkin ayrıntılar belli oldu.

ŞİD'e yönelik gece saatlerinde yapılanoperasyon sonrasında detaylar gelmeye başladı. Gelen ilk bilgilere göre gece 03:12'de havalanan 3 adet Türk F-16'sı sınır ötesinde mevzilenen IŞİD militanlarına ait 2 karargah ve 1 toplama merkezini yerle bir etti.

DAKİKA DAKİKA NELER OLDU?

SAAT 06:55 Sınır ötesindeki DAEŞ hedefleri havadan vuruldu.

Başbakanlık, DAEŞ terör örgütüne yönelik Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından Suriye sınırları içindeki hedeflere operasyon gerçekleştirildiğini, bu kapsamda düzenlenen hava harekatı ile örgüte ait 3 hedefin vurulduğunu bildirdi.

SAAT 04:24 Hava operasyonuna katılan uçaklar mevzilerine geri döndü.

SAAT 03.53 hava harekatı ile DAEŞ terör örgütüne ait 3 hedef vurulmuştur. Daha önceden belirlenen 2 karargah ve 1 toplanma noktasına 4 güdümlü bomba atılmıştır.

SAAT 03:12 Diyarbakır 8. Jet Ana Üs Komutanlığı’ndan  3 F-16 havalandı.

SAAT 01:54 Başbakanlık: DAEŞ terör örgütüne ait Suriye sınırları içindeki hedeflere operasyon gerçekleştirildi. 

SAAT 23:45 Terör örgütü DAEŞ mensuplarının Kilis Dağı Hudut Karakolu'nda görevli askerlere yönelik saldırısının ardından bölgede yaşanan çatışma sonrası hudut birlikleri teyakkuz durumuna geçti.

SAAT 20:28 Başbakan Davutoğlu başkanlığındaki özel güvenlik toplantısında, ulusal güvenliğin muhafazası için gereken önlemlerin ivedilikle uygulamaya konulmasının kararlaştırıldığı bildirildi.

13 DAKİKA YETTİ

Başbakanlık'tan yapılan açıklamaya göre; Saat 03:02'de havalanan 3 adet  F-16 4 güdümlü bomba atıp saat 4:24'te üslerine geri döndü. IŞİD'e yönelik 3 hedefin vurulduğunun belirtildiği hava operasyonunda 4 güdümlü bombanın hedeflere 13 dakikada atıldığı da aktarıldı.