IŞİD o şehirde de darbe yedi!

IŞİD o şehirde de darbe yedi!

IŞİD o şehirde de darbe yedi!

AA muhabirine açıklama yapan Salahaddin İli Emniyet Müdürü Tümgeneral Hamad en-Namis, Tikrit kentinin el-Kadisiyye mahallesinde Şii gönüllülerden oluşan El-Haşdu'ş-Şa'bi (Halk Topluluğu) birliklerinin desteklediği polis ile IŞİD militanları arasında çıkan çatışmalarda 5 militanın öldürüldüğünü, militanlara ait patlayıcı yüklü 3 aracın kullanılamaz hale getirildiğini kaydetti.

Namis, Ed-Duluiyye kasabasında El-Haşdu'ş-Şa'bi ve El-Cebur aşiretinin desteğiyle polisin düzenlediği operasyonda da 15 IŞİD militanının öldürüldüğünü, militanlara ait patlayıcı yüklü bir araç kullanılamaz hale getirilirken, uçaksavar taşıyan bir aracın da yakıldığını dile getirdi.

Öte yandan, Enbar İl Meclis Başkan Yardımcısı Falih el-İsavi de "Enbar'a bağlı Hit ilçesinin doğusundaki el-Muhammedi bölgesi, güvenlik güçlerinin çatışmaya girmeden çekilmesinin ardından IŞİD militanlarının kontrolüne geçti" dedi.

Militanların Hadise ilçesini Er-Ramadi iline bağlayan karayolunu da kestiğini belirten İsavi, güvenlik güçlerinin İŞİD'e karşı savaşmaya devam etmek için takviye birlikleri beklediğini ifade etti.

Irak'ta, terör örgütü IŞİD öncülüğündeki silahlı grupların haziranda Musul başta olmak üzere bazı bölgelerin kontrolünü ele geçirmesinin ardından, ülkenin çeşitli yerlerinde IŞİD ile güvenlik güçleri arasında çatışmalar sürüyor.

Kaynak: AA