IŞİD Musul Yolarını imha Ediyor

IŞİD Musul Yolarını imha Ediyor

IŞİD örgütünün, bugün Ninova vilayetinin merkezi Musul’a bağlı Hazır kasabasında bir köprüyü yıkarak, kentin güneydeki nahiye ve kasabalarla bağlantı yolunu kestiği bildirildi.

ûdaw’a konuşan Musul polisinden üst düzey bir kaynak, örgütün, kente 80 kilometre uzaklıktaki kasabanın anayolundaki köprüyü bombaladığını belirtti. 
Askeri kaynak, saldırının, güvenlik güçlerinin Tikrit’ten sonra Musul’a ilerlemesini engellemek amacıyla gerçekleştirildiğini söyledi.

Patlamada bölgedeki köylerde maddi hasar meydana geldiğini ifade eden kaynak, “Yıkılan köprü bölgedeki en stratejik noktalardan biri. Musul’un güneydeki kasaba ve nahiyelerle irtibatını sağlayan tek bağlantı noktasıydı” dedi.

IŞİD'İN DAHA ÖNCE YIKTIĞI YOLLAR

IŞİD, geçtiğimiz günlerde de, operasyonu engellemek amacıyla Musul Havaalanı’na giden yolu kullanılamaz hale getirmişti.

Örgüt, 15 Eylül 2014’te, Kerkük’ün Dakuk ilçesindeki Uzera ve Afşane köylerini birbirine bağlayan köprüyü bombalamıştı.

9 Ekim 2014’te ise, peşmergelerin geçişini engellemek için Ali Seray ve Gumat köylerini birbirine bağlayan köprü havaya uçurulmuştu.

IŞİD mensupları, 1 Ocak 2015’te ise, Musul’un Geyare nahiyesinde bulunan bir köprüyü bombalı araçla yıkmıştı.

3 Şubat gecesi saat 03:00 sıralarında da, Kerkük Mala Abdullah Köprüsü’nü bombalayan örgüt, önceki gün, ayakta kalan köprünün tamamını havaya uçurmuştu.