IŞİD liderleri Irak’tan Rakka’ya kaçıyor

IŞİD liderleri Irak’tan Rakka’ya kaçıyor

Irak’ta ağır kayıplar vermeye başlayan IŞİD’in bazı liderlerinin Suriye’ye kaçmaya başladığı öne sürüldü.

Kurdpress haber ajansına demeç veren Kürdistan Demokrat Partisi (KDP) yetkililerinden Said Memuzini, Musul’daki IŞİD unsurlarının Suriye’nin Rakka kentine doğru çekildiğini söyledi.

KDP yetkilisi Said Memuzini, uluslar arası ittifak uçaklarının 19 Kasım’da IŞİD mevzilerine yönelik hava saldırısında IŞİD’in eski Musul Valisi ve 5 muhafızının Muşeyrefe bölgesinde öldürüldüğünü açıkladı.

Öldürülen kişilerin IŞİD’in Musul bölgesindeki askeri operasyonlarının planlayıcısı olduğunu belirten Memuzini, iki gün önce de Tel Hayat köyü çevresinde Peşmerge güçleriyle IŞİD arasında yaşanan çatışmalarda 90 IŞİD militanı ile 2 Peşmergenin öldüğünü söyledi.

Said Memuzini IŞİD’in Irak’ta son dönemde verdiği ağır kayıpların ardından Suriye’ye doğru çekildiğini belirterek “IŞİD, Musul’dan yaklaşık 6 milyar dinar tutarında para, 1 milyon ton buğday, birkaç ton altın, mücevher ve değerli eşyayı Suriye’nin Rakka kentine taşıdı” dedi.

Ebu Bekir Bağdadi’nin yaralanmasının ve çok sayıda valisinin öldürülmesinin IŞİD’de moral çöküntüsüne neden olduğunu belirten Memuzini, “IŞİD militanları, kendi can güvenlikleri için Cubur aşiretinden 52 kişiyi cephenin ileri hatlarına götürdü ve canlı kalkan olarak kullanıyor” dedi.

El Enbar İl Meclisi Başkanı Sabah Kerhut da örgütün Felluce ve Hit kentindeki bazı liderlerinin Suriye’ye kaçtığını açıklamıştı.