IŞİD lideri Bağdadi'nin sağ kolu Urfa'da!

IŞİD lideri Bağdadi'nin sağ kolu Urfa'da!

IŞİD’in yaralanan militanlarını Şanlıurfa’daki hastanelerde tedavi ettirdiği iddia edilirken tedavi olanlar arasında örgütün lideri Bağdadi'nin sağ kolu olan ismin de olduğu öne sürüldü...

Nato’nun Galler’deki zirvesinde Türkiye’nin de aralarında yer aldığı koalisyon gücü ile operasyon düzenlenmesi kararlaştırılan IŞİD ile ilgili ilginç ayrıntılar ortaya çıktı. Taraf gazetesinden Hüseyin Özay'ın haberine göre 49 Türkiyeli rehineyi yaklaşık üç aydır serbest bırakmayan IŞİD’in, operasyonlar sonrasında yaralanan militanlarını Şanlıurfa’daki hastanelerde tedavi ettirdiği belirlendi. 

AĞUSTOS'TA 8 IŞİD MİLİTANI URFA'DA TEDAVİ EDİLDİ

Taraf'ın haberine göre bu çerçevede Ağustos ayı başında gerçekleşen operasyonlarda yaralanan 8 IŞİD militanının Şanlıurfa’ya getirilerek tedavi ettirildiği saptandı. Türkiye’de tedavi olan İŞİD militanları arasında, örgütün lideri Bağdadi’nin sağ kolu Ahmet El H.’nin de bulunduğu öğrenildi. Söz konusu IŞİD üyelerinin tedavi giderlerinin ise devlet tarafından üstlenildiği de kaydedildi.

ÜST DÜZEY IŞİD'LİLER TÜRKİYE'DE 

Dünya’nın NATO toplantısıyla IŞİD terör örgütüne karşı önlem almak için seferber olduğu dönemde, IŞİD’in Türkiye’den sağladığı desteklerle ilgili de yeni bilgi ve belgeler ortaya çıktı. Taraf’ın güvenlik kaynaklarından edindiği bilgiye göre, IŞİD militanları yaralılarını Güneydoğu illerindeki bazı hastanelerde tedavi ettirmeye devam ediyor. Özellikle ABD hava saldırılarının başladığı Ağustos ayından bu yana birçok IŞİD militanı yaralandı. Örgütün üst düzey yöneticilerinin de yer aldığı yaralılar Şanlıurfa’daki çeşitli hastanelerde tedavi altına alındı.

MİLİTANLARIN İSMİ BELLİ

Bu çerçevede Ağustos ayı başında hava saldırıları sonucu yaralanan 8 IŞİD militanı Şanlıurfa Akçakale Sınır Kapısı’ndan Türkiye’ye getirildi. Ve tedavileri Şanlıurfa’da bulunan değişik hastanelerde gerçekleştirildi. Kayıtlara da geçen ve tedavi edilen 8 IŞİD militanının isimleri şöyle: Mustafa A., Yusuf El R., Mustafa H., Halil El M., Muhammet El H., Ahmet El S., Hasan H., Salim El D. IŞİD militanlarının yaralarına göre tedavi süreleri de değişti. Bazı örgüt üyelerinin tedavileri ise uzun sürdü. Bu kişilerin tedavi giderlerinin tamamı devlet tarafından üstlenildi.

SAĞ KOLUN SOL AYAĞI KOPMUŞ

8 IŞİD militanının tedavileri devam ederken geçtiğimiz günlerde örgütün lideri olarak görülen Bağdadi’nin sağ kolu olarak nitelendirilen Ahmet El H.’nin de Türkiye’ye getirilerek tedavi edildiği belirtildi. Ahmet El H.’nin örgüt içinde IŞİD’in Emniyet Genel Müdürü olarak nitelendirildiği ve birçok operasyon kararını da kendisinin verdiği öğrenildi. Ahmet El H.’nin, 20 Ağustos 2014 tarihinde Rakka’nın bombalanması sonucu sol ayağını kaybettiği kaydedildi. Ahmet El H.’nin, Türkiye’ye sol ayağı kopmuş halde getirildiği ifade edilirken, örgüt yöneticisinin tedavisinin özel bir hastanede gerçekleştirildiği ve tüm giderlerinin devlet tarafından karşılandığı belirtildi.

screen-shot-2014-09-11-at-12.23.45-pm.png