IŞİD komutanı ’Kelleci ebu Kahtan’ öldürüldü

IŞİD komutanı ’Kelleci ebu Kahtan’ öldürüldü

IŞİD’in üst düzey askeri sorumlularından Abdulbari Hakkawi ve yardımcısı, Musul’da Peşmerge Güçleri ile yaşanan çatışmada öldürüldü. Öte yandan IŞİD savaştan kaçan 6 üyesini idam etti.

BasNew’in askeri kaynaklardan aldığı bilgiye göre Musul’un çevresindeki saldırıları koordine eden Talha bölgesi emiri ve Talha güçleri komutanı Abdulbari Hakkawi, Musul Barajı yakınlarında, Peşmerge Güçleri ile yaşanan çatışmalarda öldürüldü.
 
Yerel kaynakların da doğruladığı bilgilere göre çatışmalarda Ebu Kahtan’ın yardımcısı Mahir ebu Casım da öldürüldü.
 
Bulunduğu bölgelerde zorbalığı ve hiç acımadan sivillerin kafasını kesmekle tanınan Hakkawi, Kelleci ebu Kahtan olarak nam yapmıştı.
 
IŞİD savaştan kaçan 6 üyesini infaz etti
 
IŞİD, Peşmerge Güçleri ile yaşanan çatışmalarda silahlarını bırakarak savaştan kaçan 6 üyesini Musul kent merkezinde idam etti.
 
BasNews’e konuşan KDP Musul Örgütlenme Bürosu Sorumlusu Said Memuzini, IŞİD’in son iki gün içinde Peşmerge Güçleri ile yaşanan çatışmada bir çok kayıp verdiğini ve saldırıların sonuçsuz kalmasının ardından bir çok IŞİD’linin silahını bırakarak kaçtığını söyledi.
 
Memuzini, Beac nahyesinde yaşanan çatışmalardan kaçan 6 IŞİD’lininörgüt tarafından Musul kent merkezinde idam edildiğini aktardı.