'IŞİD, Kassam Tugayları'na Saldırdı'

'IŞİD, Kassam Tugayları'na Saldırdı'

Mısır'ın Sina bölgesinde bulunan Ensar Beytül Makdis örgütünün IŞİD'e bağlanarak 'Sina Vilayeti' ismini almasından sonra IŞİD'in Gazze'de de ilk saldırısını yaptığı iddia edildi.

Krulduğu dönemde bu yana HAMAS'a sert suçlamalar yapan ve sık sık HAMAS için 'mürted' ifadesini kullanan IŞİD'in Gazze'de ilk saldırısını yaptığı iddia edildi. Daha önce de 2009 yılında Gazze'de örgütlenmeye çalışan ve Refah'ın küçük bir bölgesinde 'emirlik' ilan eden 'tekfirci' düşünce sahipleri Gazze'de etkinlikleri arttırmış ancak Kassam Tugayları tarafından grubun yapılanmasına izin verilmemiş ve henüz örgütlenemeden Kassam Tugayları'na bağlı isimleri hedef alan örgüt çökertilmişti. O dönemden bu yana sürekli HAMAS'a karşı propaganda yürüten eski ismiyle 'Irak İslam Devleti' yeni ismiyle 'IŞİD' üyeleri sık sık HAMAS'ı tehdit ediyordu.

IŞİD, Kassam Tugayları'na Saldırdı

Son günlerde Gazze'de Hamas'ın IŞİD'e karşı  Kassam Tugayları üzerinden gerçekleştirdiği operasyonların ardından Sina'nın Gazze kısmında bulunan bir IŞİD hücresinin Kassam Tugayları'na saldırdığı iddia edildi.

Havan Saldırısı Yapıldı

Daily Star Lübnan'ın haberine göre Kudüs'teki IŞİD destekçilerinin hesaplarından yapılan açıklamada Gazze'nin güneyindeki Han Yunus kentindeki Kassam Tugayları'na hava topu ile saldırı düzenlendi. Görgü tanıkları da Han Yunus kentinde patlama sesi duyduklarını belirtti. Saldırının Refah - Ariş sınırında bulunan 'Sina Vilayeti' hücreleri tarafından yapılmış olabileceği tahmin ediliyor.

Tehdit Etmişlerdi

Geçtiğimiz hafta Hamas tarafından tutuklanan üyelerinin serbest bırakılmasını isteyen grup tutukluların serbest bırakılmaması halinde saldıracaklarını söyleyen bir tehdit mesajı yayınlamıştı.

TİME TÜRK