IŞİD İlk kez bir Mısır Toprağını İşgal Etti

IŞİD İlk kez bir Mısır Toprağını İşgal Etti

"Mısır'da askere yönelik koordineli saldırılarda en az 70 kişiyi öldüren IŞİD, Sina'daki Şeyh Zuveyd'i ele geçirdi. "

ina'da, IŞİD terör örgütünün Mısır kolunun önceki gün başlattığı ve çoğu asker en az 70 kişinin ölümüne sebep olan koordineli saldırıların boyutu büyüyor.
"RESMEN SAVAŞ HALİNDEYİZ"

Milliyet'te yer alan habere göre; Suriye, Irak ve Libya'da toprak kazanımları elde eden IŞİD, ilk kez Mısır'da bir kasabanın kontrolünü ele geçirdi. Gelişmeler hakkında ilk resmi açıklamayı yapan Başbakan İbrahim Mehleb, Mısır'ın ‘resmen savaş halinde olduğunu' söyledi.
"SİNA'YI TERÖRDEN TEMİZLEYECEĞİZ"
Ordudan yapılan açıklamada ise, “Silahlı kuvvetler, teröre karşı acımasız bir savaş yürütmektedir. Bu kara terörü kökünden sökmek için gereken tüm istek ve kararlılığa sahibiz. Sina terörden temizlenene kadar durmayacağız” denildi.
Mısır ordusu, başarılı bir operasyonla militanların püskürtüldüğünü duyursa da bölgeden gelen haberler aksini gösterdi. Yerel gazeteciler ve bölge sakinlerinin aktardıklarına göre, IŞİD militanları Sina'daki Bedevi kasabası Şeyh Zuveyd'i ele geçirdi. Yollara mayın döşeyen militanların Mısır güçlerinin yaklaşmasını engellediği belirtildi. Güvenlik güçleri ile militanlar arasındaki çatışmalar sürerken, IŞİD'in kısa bir süre içerisinde Sina'daki bir diğer kasaba olan El Ariş'i de ele geçirebileceğinden endişe ediliyor. Kasaba sakinleri El Ariş ile Şeyh Zuveyd arasındaki yolun bloke olduğunu, çatışmalar sonucunda çok sayıda sivilin öldüğünü aktarıyor.