IŞİD İlerlemeye Devam Ediyor

IŞİD İlerlemeye Devam Ediyor

Musul ve Tikrit'i ele geçiren IŞİD başkent Bağdat'ın 50 kilometre yakınındaki Bakuba kentinde Irak ordusu ile çatışıyor

Tevhidhaber / Haber Merkezi

AFP, Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) ile Irak ordusu arasındaki çatışmaların Bakuba'da başladığını duyurdu. Kent, Başkent Bağdat'a yalnızca 50 kilometre uzaklıkta.

Bağdat'a doğru ilerleyişini sürdüren IŞİD ile Irak ordusu arasında çatışmalar Diyala eyaletinin Bakuba kenti kırsalında devam ediyor. Polis ve ordu yetkililerine göre çatışmalar kentin 35 kilometre kuzeydoğusundaki Mikdadiye'de yoğunlaşıyor.

BAĞDAT'A 50 KM UZAKLIKTA ÇATIŞIYORLAR

Diyala eyaletinin başkenti Bakuba başkent Bağdat'ın kuzeydoğusuna 50 kilometre uzaklıkta bulunuyor. Büyük çoğunluğu Sünni olan kentte yaklaşık 500 bin kişi yaşıyor. Kentte aynı zamanda Şiiler ve Kürtler de bulunuyor. Bakuba İran sınırına ise 93 kilometre uzaklıkta.

Al Jazeera Türk ve AFP kaynaklarına göre, IŞİD güçleri Bakuba'nın güneydoğusunda bulunan 6 köyü ele geçirdi ve Bağdat yönüne ilerleyişini sürdürüyor.

BAĞDAT-KERKÜK BAĞLANTISI KOPTU

Irak Sumaria televizyonu, Kerkük Emniyet Müdürlüğü'ne dayandırarak verdiği haberde, Kerkük ile Bağdat arasında karayolu bağlantısının koptuğunu duyurdu.

Federal Kürdistan Bölgesi Peşmerge Bakanlığı, Kürdistan Bölgesi dışında kalan Kerkük dahil tüm Kürt yerleşim birimlerinde denetim kurduklarını ve bir daha buralardan çıkmayacaklarını bildirdi. Kürt parlementerler de Bağdat'ı terk ederek Kuzey Irak'a döndü.