IŞİD, HÜDA-PAR'ı 'Kafir' ilan etmiş!

IŞİD, HÜDA-PAR'ı 'Kafir' ilan etmiş!

Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, Irak Şam İslam Devleti'nin (IŞİD) yayınladığı tekfir listesinde HÜDA PAR'ı 'Kafir Grup' ilan ettiğini aktararak, listede HÜDA PAR dışında Türkiye'den başka bir siyasi partinin isminin yer alma

HÜDA PAR Genel Başkanı Yapıcıoğlu, Rehber TV'de Yunus Emiroğlu'nun sunduğu "Rehber'de Gümdem" programında çarpıcı açıklamalarda bulundu.

HÜDA PAR'ın IŞİD gibi yapılara karşı duruşunun belli olduğunu, bundan dolayı IŞİD'in HÜDA PAR'ı tekfir ettiğini aktaran Yapıcıoğlu, "Basında IŞİD'in tekfir ettiği gruplar adı altında bir liste yansıdı. Bu listede HÜDA PAR'ın da ismi bulunuyor. İşin ilginç tarafı, listede HÜDA PAR dışında Türkiye'de siyaset yapan başka bir partinin isminin bulunmaması. Yani AK Parti, CHP, MHP, HDP, yeni ismiyle DBP IŞİD'in tekfir listesinde yok, ama HÜDA PAR var. Yani bizi 'Kafir' olarak görüyor. Liste çok uzun ve bizim ismimiz 90. sırada. Kendilerine göre Irak'ta bir İslam devleti ilan ettiler ve kendileri dışındaki bütün grup, parti ve cemaatlerin kendisini fesih edip kendilerine biat etmelerinin şerî bir vecibe olduğunu iddia ettiler. Biat etmeyenleri de düşman bellediler, tekfir ettiler ve fırsat bulsalar saldıracaklar. Hal böyle iken bizi IŞİD ile bağlantılı gibi göstermeye çalışanların yaptığı şey cehalet de değil. Eğer cehaletle bunu yapıyorlarsa, işte buradan ilan ediyorum; Bizim IŞİD ile hiç bir bağlantımız yoktur. Bizim IŞİD safında savaşması için gönderdiğimiz tek bir fert yoktur. Zihniyet olarak da biz başından beri söylüyoruz, Ehli kıblenin tekfir edilmesi düşüncesine şiddetle karşıyız. Asla bu düşünceyi taşıyan bir yapıyla yan yana gelmeyiz." dedi.

HÜDA PAR IŞİD'i Tekfir Ediyor mu?

Yunus Emiroğlu'nun, "HÜDA PAR IŞİD'i tekfir ediyor mu?" sorusuna kesin bir ifadeyle yanıt veren Yapıcıoğlu, "Biz ehli kıble olan hiç kimseyi tekfir etmiyoruz. Fakat yöntemlerinin ve zihniyetlerinin yanlış olduğunu söylüyoruz. Bu zihniyetin adı ister IŞİD olur isterse başka bir isim, bu hiç fark etmez. Bu zihniyet yanlıştır. Namaz kılıp, kelime-i tevhid getiren birinin kalbini yarıp içine bakamam, dolayısıyla nu kişi iman etmemiştir, müşriktir veya kafirdir diyemem. Böyle hüküm vermekten Allah'tan korkarım. Bu zihniyet bizden uzaktır. Bu zihniyette olan biriyle de asla yolda yürüyemeyiz. Evet biz İslamı referans alan bir partiyiz. Fakat zihniyet olarak bizim karşı durduğumuz hususlardan bir tanesi de tekfirci zihniyettir. Ümmetin başındaki en büyük fitnelerden bir tanesi tekfircilik düşüncesidir. Bir diğeri ise mezhep taassubudur. İkisini birden kendinde barındıran bir grupla bizi bağlantılı göstermek, bize yapılabilecek en büyük haksızlıklardan bir tanesidir." ifadelerini kullandı. 

(hürseda)