IŞİD : HERGÜN BİR TÜRK'Ü ÖLDÜRÜRÜZ

IŞİD : HERGÜN BİR TÜRK'Ü ÖLDÜRÜRÜZ

IŞİD Türk firmayı bu sözlerle tehdit etti...

Şoförlerden Mehmet Nezir Çakar’ın amcası Abit Çakar, daha önce 100 bin dolar civarında olan fidyenin, söz konusu kişilerce bu kez 5 milyon dolara çıkarıldığını ve bu paranın şoförlerin bağlı olduğu şirketten istendiğini söyledi.

 

‘Nereden bulalım?’

Oğlu Mustafa Tezdöner’in de Musul’un Geyara bölgesinde rehin tutulduğunu belirten Abdülvahap Tezdöner ise, istenen 5 milyon doların bulunmasının mümkün olmadığını belirterek, “Biz 5 milyon doları nereden bulacağız? Serbest bırakıldıklarıyla ilgili açıklama yapıyorlar, ancak ortada bir şey yok. Günlerdir Erbil’deyiz” dedi.

 

Firma araçlarına el konuldu

IŞİD’in elindeki şoförlerin Şırnak’ın Silopi İlçesi’ndeki akrabaları da şoförleri Irak’a gönderen firmayı ilgisizlikle suçladı. Silopi’de bulunan firmayı basan 7’si Silopili olmak üzere toplam 20 şoför yakını, firmaya ait araçların pasaport, kontak anahtarları ve ruhsatlarına el koydu. Şoför yakınları yetkililere seslerini duyuramamaktan yakınırken firma önünde oturma eylemi yaptı. IŞİD’in Musul’da rehin aldığı şoförlerden Halil Ada telefonla TVNET canlı yayınına bağlanarak durumları hakkında bilgi verdi. Halil Ada sağlık durumlarının iyi olduğunu, dün de aileleriyle görüştüklerini ifade etti.

 

Ada, diğer şoförler ve rehin tutuldukları yer hakkında da şu bilgileri verdi: “Şu an tutulduğumuz alan kapalı bir alan, dışarıyı görmüyoruz. Musul’a bağlı Gayera kentinin havaalanı burası. Onlardan gizli telefonla konuşuyoruz, geldiklerinde saklıyoruz” dedi.