IŞİD haritayı verdi, uçaklar bombaladı!

IŞİD haritayı verdi, uçaklar bombaladı!

IŞİD haritayı verdi, uçaklar bombaladı!

Kobani sokaklarında olduklarını belirttikleri görüntüleri kendi çizdikleri bir “işgal” haritasıyla birlikte yayınlayan IŞİD militanları dün bu bilgiler ışığında ABD ve koalisyon uçakları tarafından vuruldu, YPG ilk kez saldırıya geçti.

Habertürk'ten Şefik Dinç'in haberine göre; IŞİD, Kobani'den kan donduran fotoğraflar paylaştı. Suriye’nin Türkiye’ye sınır kenti Kobani’nin doğusu ile güneyinde bazı bölgeleri ele geçiren IŞİD, önceki gün sosyal medya üzerinden görüntü ve fotoğraf paylaştı, bir gün sonrasında ise bu bölgeler ABD ve koalisyon güçleri tarafından bombalandı. Dün sabah saat 08.00’de yapılan 2 hava saldırısında IŞİD güçlerininin elinde bulunan 4 noktaya bomba yağdırıldı. Bombalanan bölgelerin IŞİD’in ele geçirdiği asayiş binası çevresi olduğu öğrenildi. Bombalanan bölgelerden yükselen toz ve dumanlar kentin üzerini kaplarken, IŞİD ve YPG arasındaki çatışmalar da gün boyu devam etti. Telefonla ulaştığımız Kobani Dışişleri Bakanı İbrahim Kürdo bombardımanın sürmesini istediklerini söyledi. IŞİD saldırıları başladığı günden bu yana ilk kez savunma pozisyonundan saldırıya geçtiklerini belirten Kürdo, ‘‘Bu sabah yapılan hava bombardımanı IŞİD’e büyük hasar verdi. Hem cephaneleri ve ağır silahları vuruldu, hem de çok kayıp verdiler" dedi.

İŞTE O HARİTA

Irak Şam İslam Devleti örgütü önceki gün internet ortamında; Kobani’de ele geçirdiğini iddia ettiği alanları gösteren bu haritayı yayınlamıştı.



Çatışmaların güneyinde şiddetlendiği Kobani’nin, batısında ise dün YPG tarafından esir alınan yaklaşık 30 IŞİD üyesi görüntülendi. Tek sıra halinde yürütülen IŞİD’ciler bir binanın duvar dibine oturtulduktan sonra kent merkezinden gelen bir grup YPG’li tarafından binaya sokuldu.

YPG militanları öldürdükleri IŞİD militanlarının cesetlerini kent merkezinde dolaştırdı.