IŞİD Halep'in bazı köylerinde kontrolü ele geçirdi

IŞİD Halep'in bazı köylerinde kontrolü ele geçirdi

Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) örgütünün Halep'in kuzeydoğusundaki Ahtarin kasabasını kuşattığı, çevresindeki bazı köylerde ise kontrolü ele geçirdiği bildirildi.

Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) örgütünün Halep'in kuzeydoğusundaki Ahtarin kasabasını kuşattığı, çevresindeki bazı köylerde ise kontrolü ele geçirdiği bildirildi.

Suriye Genel Devrim Konseyinden (SRGC) yapılan açıklamada, terör örgütü IŞİD'e bağlı militanların Halep'in kuzeydoğusunda yer alan Ahtarin kasabasını kuşattığı belirtildi.

IŞİD'in bölgedeki Türkmen Barih, Hoz ve Mesudiye köyü gibi bazı yerlerde kontrolü ele geçirdiği aktarılan açıklamada, söz konusu bölgede örgüt ile silahlı muhalifler arasında şiddetli çatışmaların devam ettiği kaydedildi.

Bölgedeki aktivistlerden Beha Ebu Cemal de AA muhabirine yaptığı açıklamada, terör örgütü IŞİD'in Ahterin'in yanı sıra çevresindeki belde ve köylere saldırdığını ifade ederek, "IŞİD, kuzeydoğuda muhaliflerin elinde olan bazı yerleri kuşattı, kimi köylerin denetimini ele geçirdi" dedi.

IŞİD'in Halep'in kuzeyinde ve Haseke vilayeti çevresinde saldırılarını yoğunlaştırdığını dile getiren Ebu Cemal, örgütün Rakka kentinde yer alan ve rejimin denetimindeki Tabka Askeri Havaalanı'na da ağır silahlarla saldırdığını ifade etti.

IŞİD'e yakın kaynaklar ise Ahtarin kasabasını tamamen ele geçirildiğini iddia etti.

Anbar'da 10 IŞİD militanı öldü

Irak ordusunun Anbar vilayetinde düzenlediği saldırıda 10'u IŞİD militanı, 2'si sivil 12 kişinin öldüğü bildirildi.

AA muhabirine konuşan Anbar İl Meclis Başkanı Sabah Kerhut, "Irak Hava Kuvvetleri, edindikleri istihbarat bilgisine dayanarak Anbar vilayetine bağlı Ramadi kentinin batısındaki Elves bölgesindeki IŞİD militanlarına ait bir karargahı vurdu, 10 terörist öldürüldü" dedi.

 Öte yandan, AA muhabirine konuşan Felluce Devlet Hastanesi basın sorumlusu Visam el-İsavi, El-Enbar iline bağlı El-Felluce ilçesinin değişik bölgelerine ordunun havan topu ve füzelerle düzenlediği saldırıların ardından evleri isabet alan 2 sivile ait cesedin hastaneye ulaştırıldığını, yaralı getirilen 8 kişinin tedavi altına alındığını söyledi.

Ayrıca, emniyet güçlerinden alınan bilgiye göre, Peşmerge güçleri, Diyala vilayetine bağlı Celevla nahiyesinde IŞİD öncülüğündeki silahlı gruplara operasyon başlattı.