İŞİD Erbile  Dayandı

İŞİD Erbile Dayandı

Irak'ta gerilediği yönünde haberleri gelen IŞİD'in başkent Bağdat'ın yaklaşık 90 kilometre kadar yakınına, Kürt Bölgesi'nin başkenti Erbil'in ise hemen yakınlarına kadar ilerlediği belirtiliyor

Irak'taki ilerleyişi durdurulduğu iddia edilen IŞİD'in Kürt Bölgesi'nin başkenti Erbil'e kadar geldiği belirtiliyor. 

Kürt yönetimine bağlı internet sitelerinde yer alan haberlere göre, Erbil'in hemen yanıbaşında yer alan köyleri kontrol altında tutan IŞİD ile Peşmerge güçleri arasında dün çatışmalar çıktı. 

Sitelerin iddiasına göre, IŞİD'in kontrolündeki köyler geri alındı. 

Rûdaw’a konuşan Mahmur Cephesi sorumlularından Necad Ali, köyde IŞİD örgütünün geride bıraktığı bazı cesetler ile araçlara rastlandığını ifade etti.

Güwer – Mahmur Cephesi Sorumlusu Şirwan Barzani, IŞİD örgütünün Erbil’e doğru ilerlemek istediğini ancak Peşmerge Güçleri’nin her seferinde planları bozarak, saldırıları püskürttüğünü ifade etmişti.

SELAHADDİN'DE ÇATIŞMALAR SÜRÜYOR

Diğer taraftan Selahaddin kentinde de IŞİD'in kontrolünde bulunan havalimanının geri alınması için Irak ordusu tarafından başlatılan operasyonlar sürüyor. Yerel basına göre Irak ordusu Selahaddin'deki Mutasam Havaalanı’na girdi, ancak bu iddia bağımsız kaynaklarca henüz doğrulanmış değil. 

IŞİD ile Şii milisler arasında Bağdat'ın 90 kilometre yakınında yer alan Zeluiye kasabasında çatışmaların yoğunlaştığı da belirtiliyor. 

İddiaya göre buradaki çatışmalarda Şii milislere öncülük eden bir Tümgeneral IŞİD tarafından öldürüldü.