IŞİD Amerikan Projesi!

IŞİD Amerikan Projesi!

IŞİD'in sözde halifesi Bağdadi'nin Amerikan askeri üslerinde eğitim aldığı açıklandı.

İran İslam İnkılâbı Rehberi Ayetullah Seyyid Ali Hamanei'nin Askeri Danışmanı General Seyyid Yahya Safevi, Lübnan El-Ehd Haber Ajansı'na demeç verdi.

Safevi, "Amerika, Afganistan ve Irak'ta yenilgiye uğradıktan sonra IŞİD adlı bir terör örgütü oluşturdu. IŞİD elebaşı Ebu Bekir Bağdadi'nin Amerika askeri üslerine girip eğitim almasına dair belgelerimiz var" dedi.

Amerika'nın Irak'taki faaliyetleri sonucunda IŞİD'in ortaya çıkdığını belirten General Seyyid Yahya Safevi, IŞİD ve El Nusra Cephesi'nin gerçekleştirdikleri eylemlerin Siyonist İsrail Rejimi'nin mazlum insanları katliam etmesiyle hiçbir fark olmadığını söyledi.

General Safevi, "Lübnan İslami Direniş'i dünyada önemli bir güç olarak ortaya çıkmıştır. İslami Direniş, Arap ülkelerinin Siyonist Rejim'le mücadelede elde edemedikleri büyük bir başarıya ulaştı. İran İslam Cumhuriyeti, Suriye ve İslami Direniş, Amerika ve Siyonist Rejim'in Lübnan'a yönelik komplolarını boşa çıkardı." açıklamasında bulundu.

General Safevi, Lübnan Hizbullah Hareketi ve Lübnan'ın cesur halkını Arap ülkelerinin örnek alması gerektiğini vurgulayarak, İran ve Batı arasında varılan anlaşmaya rağmen, İran İslam Cumhuriyeti'nin İslam toplumumdaki bütün direniş hareketlerine destek vermeye devam edeceğini belirtti.

MHA