IŞİD Alman ordusunun hızlı hareket tekniğini kullanıyor

IŞİD Alman ordusunun hızlı hareket tekniğini kullanıyor

A Haber’de Kadraj programına katılan uluslar arası güvenlik uzmanı Prof. Dr. Mesut Hakkı Caşın, IŞİD örgütünün saldırı taktiğini, stratejisini ve silahlı mücadele gücünü değerlendirdi.

Örgütün Alman ordusunun hareket tekniğini kullandığını belirten Caşın, iki cephede birden savaşmasının zor olduğunu söyledi.

ALMAN ORDUSUNUN HAREKET TEKNİĞİNİ KULLANIYOR
Yeni bir kurgu var sınırlar değiştirilmek isteniyor, Suriye'deki iç savaşı Irak'a yönlendirmek isteyen ve bunu yaparken Yumurtalık boru hattını işlemez hale getiren terör örgütünün bu faaliyetleri tek başına yapması mümkün değil. Son derece planlı bir askeri tatbikat, mobilize bir hareket ve Alman ordusunun hızlı hareket tekniği kullanılıyor.

NATO'NUN TÜRKİYE DESTEĞİ ÖNEMLİ
Bir defa boru hatlarını bu terör örgütü abluka altına alıp Türkiye için bu borudan petrol geçişini önlüyor, kritik altyapı güvenliğini önlüyor. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarına bir saldırı var. NATO'nun en önemli stratejisi terörle mücadele Nasıl ki biz ABD vatandaşları 11 Eylül'de saldırıya uğradığında NATO Müttefiki olarak ABD'ye yardım ettiysek NATO'nun da desteği önemli. 

ABD DİPLOMATLARINI 444 GÜN SONRA KURTARABİLDİ
1979'da ABD'nin İran elçiliği basıldı, 52'den fazla hem konsolos hem diplomat rehin alındı. ABD 444 gün sonra, ABD gibi süper bir devlet vatandaşlarını Almanya'da teslim almıştı.Peki sonra, sonra ABD hukuku çalıştırmıştır ve çok büyük bir tazminatı uluslararası mahkemede İran'ı mahkum etmiştir, İran bu tazminatı ödemek zorunda kalmıştır. güvenliği sağlayamadığı için Maliki hükümeti Türkiye'ye karşı suçludur. Bu eylemi işleyen terör örgütü dahi olsa.

İŞİD İKİ CEPHEDE SAVAŞAMAZ
Bunlar özellikle Tikrit bölgesinden sonra aşağı inip Samara ve Bağdat'I ele geçirmeyi hedefliyor.32. paralelin kuzeyinden itibaren Kerbela dahil bu bölgeyi koparıp almak, Daha sonra Kürtlerle çarpışacaklar belki. İki cephede az kuvvetle dayanmaları mümkün değil. Takviye kuvvetler belki ABD''den gelecek.. Hedeflerinin realize olacağına zannetmiyorum. Rusya bu eylemi hoş karşılamayacaktır çünkü Kuzey Kafkasya'da da bu tür bir devlet kurulmak isteniyor. 

TÜRKİYE BÖLGEDEN SÖKÜLÜP ATILMAK İSTENİYOR
Kuzey Irak'taki petrol sahalarında gaz sahalarında, TPO ve BOTAŞ burada arama yapıyor. Türkiye'nin bu bölgede ekonomik hayati çıkarları söz konusu. Boru hattını sabote ediyorlar, Türkiye'yi buradan söküp atmak istiyorlar.