IŞİD, Akçakale'nin Suriye Tarafını Ele Geçirdi

IŞİD, Akçakale'nin Suriye Tarafını Ele Geçirdi

El Kaide'ye bağlı Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) üyeleri, Tel Abyad Sınır Kapısı'ndaki İslami Cephe'ye ait bayrağı indirdi.

Suriye'nin Rakka kentinde diğer muhalif gruplarla çatışan El Kaide'ye bağlı IrakŞam İslam Devleti (IŞİD) üyeleri, Tel Abyad Sınır Kapısı'ndaki İslami Cephe'ye ait bayrağı indirdi.

SINIR KAPISINI ELE GEÇİRDİLER

Dün akşam saatlerinde Özgür Suriye Ordusu güçlerinden Tel Abyad Sınır Kapısı'nı ele geçiren Irak-Şam İslam Devleti üyeleri, kendi sınır kontrol noktalarını oluşturdu.

ÖSO BAYRAĞINI İNDİRDİLER

Tel Abyad Sınır Kapısı'ndan Türkiye'ye giriş çıkışlara ise izin verilmiyor. Özgür Suriye ordusunun bayrağının indirildiği görülürken, direkte başka bir bayrağın asılı olmaması dikkat çekti.

AKÇAKALE SINIR KAPISINDA YOĞUN GÜVENLİK ÖNLEMİ

Öte yandan Türkiye tarafındaki Akçakale Sınır Kapısı'nda ise çok sayıda tank ve zırhlı araç güvenlik tedbiri aldı. Sınır boyunca belli aralıklarla açılmış mevzilere dizilen tank ve zırhlı araçlar namlularını sınıra çevirerek olası saldırılar için hazır bekletiliyor.

1 HAFTADIR ÇATIŞIYORLARDI

Suriye'nin Rakka şehrinde yaklaşık bir haftadır, El Kaide terör örgütüne bağlı IŞİD ile Özgür Suriye Ordusu arasında devam eden çatışmalar sona erdi. 3 gündür ilçeyi kuşatan IŞİD, önce ilçenin emniyet, kaymakamlık gibi önemli merkezlerini ele geçirdi. Daha sonra çembere aldığı ÖSO birliklerine ağır silahlarla saldırdı.

Doğu, güney ve batısı çembere alınan ÖSO birlikleri, gümrük binası ve çevresindeki yerleşim yerlerine sığındı.

ÖSO BİRLİKLERİ TÜRKİYE'YE KAÇTI

Cephanesi biten ÖSO birlikleri, dün akşam saatlerinde kapıyı bırakıp Türkiye'ye kaçtı. Silahları ile birlikte Türkiye'ye girmek isteyen ÖSO birliklerine müsaade edilmedi. Daha sonra silahlarını bırakıp Akçakale Sınır Kapısı'na gelen ÖSO birlikleri, yapılan arama ve işlemlerden sonra Türkiye'ye girdi.

Dün akşam saatlerinde kapının Suriye tarafını ele geçiren IŞİD birlikleri ise ÖSO bayrağını bugün indirdi. Direğe çıkan IŞİD mensubu iki kişinin, bayrağın ipini çözemeyince bayrağı direkle birlikte devirdiği görüldü.

Bu arada, Akçakale ise sessizliğe büründü. Bir haftadır silah sesleri ile yankılananAkçakale güne sakin başladı. Mehmetçik de sınırdaki güvenlik önlemlerini artırdı. Zırhlı araçlar sınıra konuşlandırıldı.