IŞİD 400 Kişiyi Rehin Aldı!

IŞİD 400 Kişiyi Rehin Aldı!

ŞİD'in, Türkmen bölgelerini ele geçirmesinin ardından 50'si kadın 70'i çocuk 400 kişiyi rehin aldığı, saldırılar nedeniyle evlerini terk eden Türkmen ailelerin sayısının da 125 bine ulaştığı belirtildi

ŞİD'in, Türkmen bölgelerini ele geçirmesinin ardından 50'si kadın  70'i çocuk 400 kişiyi rehin aldığı, saldırılar nedeniyle evlerini terk eden  Türkmen ailelerin sayısının da 125 bine ulaştığı belirtildi 
 
Irak İnsan Hakları Bakanı Muhammed Mehdi el-Beyati, Bağdat'ta yaptığı  konuşmada, "IŞİD en iğrenç suçlarını Kerkük, Salahaddin ve Musul'da işledi.  Çeşitli dini ve toplumsal gruplara ait değerleri yıktı. Biz, tüm gruplarla  dayanışma içerisindeyiz ve diyoruz ki 'zafer yakındır" dedi. 
 
Türkmenleri temsilen sözü alan Ekrem el-Beyati de IŞİD'in, Türkmen  bölgelerini işgal etmesinden bu yana 50'si kadın 70'i çocuk 400 kişiyi rehin  aldığını, saldırılar nedeniyle evlerini terk eden Türkmen ailelerin sayısının ise  125 bine ulaştığını  söyledi. 
 
Beyati, IŞİD tarafından rehin alınan kadınlardan bir kısmının intihar  ettiğini belirterek, Irak güvenlik güçlerine, rehin alınanların ve Türkmen  bölgelerinin kurtarılması çağrısında bulundu. 
 
IŞİD, 10 Haziran'da Musul'u tamamıyla ele geçirdikten sonra Telafer'e  yönelik saldırısında Türkmen ilçesini kontrolü altına almıştı. Telafer başta  olmak üzere Kerkük, Salahaddin ve Diyala'da Türkmenlerin yoğunlukta yaşadığı  bölgelerde IŞİD saldırıları nedeniyle çok sayıda kişi evlerini terketmişti. 
 
Irak'ta IŞİD ile güvenlik güçleri arasındaki çatışmalar sürüyor. ABD öncülüğündeki koalisyon güçleri de savaş uçaklarıyla, Irak ordusuna destek  veriyor.