İşgalciler Gazze'de Bir Balıkçıyı Esir Aldı

İşgalciler Gazze'de Bir Balıkçıyı Esir Aldı

İşgal güçleri direnişçilerin müdahalesi sonucu ikinci balıkçıyı esir alamadan çekilmek zorunda kaldı

Siyonist işgal güçlerinin deniz güçleri bugün (25 Ağustos Perşembe) sabah Gazze'nin kuzeyindeki Beyti Lahiya açıklarında Filistinli bir balıkçıyı esir aldıkları haber verildi. İkinci bir balıkçı da direniş güçlerinin müdahalesiyle ve balıkçıya doğru yaklaşan işgalcilerin savaş teknelerine ateş etmeleri üzerine kurtarıldı.

Haber kaynaklarının ve görgü tanıklarının verdiği bilgilere göre işgal rejimine ait savaş tekneleri bugün sabah Beyti Lahiya açıklarında iki Filistinli balıkçının teknelerine doğru yanaşarak onları sıkıştırdılar. Sonra balıkçılardan Abdülaziz Sadullah'ı Beyti Lahiya sahilinden bir km uzaklıkta esir aldılar. İşgalciler ikinci balıkçıyı de esir almaya kalkışınca direnişçiler olaya müdahale ederek işgalcilerin savaş teknelerine doğru ateş ettiler. Bunun üzerine işgalci askerler esir alma girişimlerinden vazgeçerek bölgeden uzaklaştılar.

Siyonist işgal güçleri bu bölgede Filistinli balıkçılara sık sık saldırılarda bulunuyor ve ateşkes anlaşmasının şartlarına uymayarak sahile çok yakın yerlerde bile avlanmalarına engel olmaya çalışıyorlar.