İşgalci İsrail'in Endişesi

İşgalci İsrail'in Endişesi

İşgalci siyonistlerin sözde Cumhurbaşkanı Reuven Rivlin, işgal ettikleri Filistin topraklarında çatışmaların iç savaşa evrilebileceği konusunda uyarıda bulundu.

 

Reuven Rivlin, Bat Yam kentinde onlarca işgalci yerleşimcinin Filistinli bir genci linç etme girişimiyle ilgili KAN’a açıklamada bulundu.

Yıllardır sürdürdüğü işgali umarsızca savunan Rivlin, "Sokaklarımızda savaş patlak verdi. Çoğunluk gördüklerine inanamıyor ve şok yaşadığı için hiçbir şey söyleyemiyor. Sustuğumuz için iç savaşa davetiye çıkaran bir ortam oluşturuyoruz." ifadelerini kullandı.

Rivlin, işgal ettiği topraklarda yıllardır Filistinlilere zulmetmiyormuş gibi  "Biz tek bir ülkenin vatandaşları ve tek bir toplumuz." dedi.

1919’dan beri iskan politikası adı altında işgalini sürdüren siyonist  İsrail, Müslümanların ilk kıblesi Mescid-i Aksa'yı savaş alanına çevirmişti. Bilindiği gibi Cuma günü akşamında işgal altındaki Kudüs’te namaz kılan Filistinlilere saldıran işgal polisi 200'ü aşkın Filistinliyi yaralamıştı.

Bilindiği gibi siyonist İsrail, Kadir Gecesi'nde de Mescid-i Aksa’da ibadet etmek isteyen Filistinlilere acımasızca saldırmış ve 90 kişiyi yaralamıştı.

İşgalci İsrail, ertesi sabah yine Mescid-i Aksa'ya saldırdı. Saldırıda 200'ü aşkın Filistinli yaralandı.

Bu yıl 9-10 Mayıs tarihlerine denk gelen, İsrail'in Kudüs'ü işgal ettiği 1967 Altı Gün savaşını sözde "Kudüs günü" olarak kutlayan işgalciler birkaç gündür geri sayım yapıyor ve Mescid-i Aksa’ya saldıracaklarını açıkça ilan ediyorlardı. Kudüs Günü sebebiyle Fanatik Yahudiler baskın çağrısı yapmışlardı. Yahudilerin baskınına engel olmak isteyen Filistinliler sabah namazının ardından Mescid-i Aksa'da barikat kurmıştu.

Filistin’deki direniş grupları fanatik Yahudilerin ve siyonist işgal polisinin Mescid-i Aksa’daki saldırganlığını bitirmesi ve Mescid-i Aksa’yı boşaltması için mühlet vermişti.