İşgalci İsrail Güçlerinden Saldırı

İşgalci İsrail Güçlerinden Saldırı

Gazze Şeridi'nin sınır bölgelerinde gösteri düzenleyen Filistinli gençler ile İsrail askerleri arasında çıkan olaylarda 2 kişi yaralandı

Gazze Şeridi'nin sınır bölgelerinde gösteri düzenleyen Filistinli gençler ile İsrail askerleri arasında çıkan olaylarda 2 kişinin yaralandığı bildirildi.
Şifa Hastanesi Acil Servisi Başkanı Eymen es-Sehbani yaptığı açıklamada, Gazze'nin Eş-Şucaiyye Mahallesi'nin doğu sınırında İsrail askerleriyle Filistinli gençler arasında çıkan olaylarda 2 Filistinlinin yaralandığını söyledi. Sehbani, yaralıların hayati tehlikesinin bulunmadığını ifade etti.
Geçen ekim ayından bu yana Batı Şeria, Kudüs ve Gazze'de İsrail askerleriyle Filistinliler arasında, Yahudi yerleşimcilerin Mescid-i Aksa'ya girmede ısrar etmeleri nedeniyle olaylar çıkıyor.
Ekim ayından bu yana her cuma günü Gazze'nin sınır bölgelerinde gösteriler düzenleniyor. İsrail askerleri göstericilere göz yaşartıcı gazın yanı sıra plastik veya gerçek mermilerle müdahale ederken, Filistinli gençler de askerlere taş ve molotofkokteyli ile karşılık veriyor