"İşgalci İsrail Beni Yıldıramadı"

"İşgalci İsrail Beni Yıldıramadı"

İsrail hapishanelerinde 45 gün kaldıktan sonra serbest bırakılan 14 yaşındaki Melak el-Hatib, "işgalci İsrail'in kendisini yıldıramadığını" söyledi.

srail hapishanelerinde 45 gün kaldıktan sonra serbest bırakılan 14 yaşındaki Melak el-Hatib, "işgalci İsrail'in kendisini yıldıramadığını" söyledi.

Serbest bırakılan Hatib, AA muhabirine yaptığı açıklamada, hapishanede çok zor günler geçirdiğini ifade ederek, "Tutukluluk şartları insanın onurunu zedeliyor. Sürekli olarak üşüyordum ancak çocuk olmama rağmen buna aldırış bile etmediler. Hapishaneden mahkemeye gidiş gelişlerimde sövgülere maruz kalıyordum. Tutuklular sebepsiz yere dayak yiyor ve küfür işitiyordu" diye konuştu.

Hasharon Hapishanesi'ndeyken Filistinli kadın tutukluların kendisine çok iyi davrandığını belirten Hatib, "Geceleri evimi, ailemi ve arkadaşlarımı düşünüyordum. Sabrediyordum, çünkü başka çarem yoktu" dedi.

Çocukları tutuklayan bir devletten hiç bir şey beklenemeyeceğini söyleyen Hatib, "İşgalci İsrail beni yıldıramadı bilakis şimdi eskisinden daha güçlüyüm. Eskiden beri istediğim hukuk eğitimimi tamamlayıp hakları ihlal edilen Filistinli çocukları müdafa edeceğim" diye konuştu.

Hatib, hapishaneden çıkış anında İsrailli bir bayan polisin başındaki "Lailahe illallah" yazılı bantı çıkarıp yere attığını, ancak bu hareketin onu korkutmadığını dile getirdi.

Hatib, bir gün gelip Filistin'in özgürlüğüne kavuşacağını ve işgalin, direnişle son bulacağını sözlerine ekledi.

AA