İşgalci ,Hamas'ın Askeri Gücünü Artırmasını Nasıl Önleyeceğini Düşünüyor

İşgalci ,Hamas'ın Askeri Gücünü Artırmasını Nasıl Önleyeceğini Düşünüyor

İşgalci ,Hamas'ın Askeri Gücünü Artırmasını Nasıl Önleyeceğini Düşünüyor

Siyonist işgalcilere ait Walla adlı haber sitesinin yayınladığı bir haberde işgal devletinin güvenlik mekanizmasının bu sıralarda Hamas'ın askerî gücünü artırmasını nasıl engelleyebileceği üzerinde yoğun bir şekilde kafa yorduğuna dikkat çekti. Haberde işgal güçlerinin Gazze'nin kapılarını açarak buralarda yıkılan binaların yeniden inşasında kullanılacak malzemelerin sokulmasına izin verirken bunların Hamas'ın askerî teçhizatını ve gücünü artırması amacıyla kullanılmasına fırsat vermemek için de sıkı bir gözetleme ve denetleme yapmayı planladığına dikkat çekildi.

Site, İsrail emniyetinin sürpriz bir şekilde Gazze'deki Hamas ve Fetih memurlarının maaşlarının ödenmesine, Rafah kapısı dâhil bölgenin kapılarının açılmasına ve inşaat malzemelerinin sokulmasına izin verilmesini onayladığını ancak bunun İsrail'in sıkı bir denetimi altında yapılmasını şart koştuğunu ileri sürdü. Özellikle inşaat malzemelerinin İsrail için tehdit oluşturacak araçlar yapılmasında kullanılmasını ve malzemelerin İzzettin Kassam Birlikleri'ne ulaşmasını engellemeyi şart koştuğunu iddia etti.

Walla'nın bu yorumunun bir yönüyle siyonist işgalin Filistin direnişi karşısında zorlanması sonucu Kahire'deki görüşmelerde ateşkes sağlanabilmesi için şartlarını kabul etmek zorunda kalmasının getirdiği yenilginin üstünü en azından siyonist topluma karşı biraz kamufle etme amaçlı olduğu, bir yönüyle de Gazze'ye girecek malzemelerin işlemlerini zorlaştırma konusunda başvurmayı planladığı taktiklerin gerekçesini oluşturma amacı taşıdığı tahmin ediliyor. Gerçekte Kahire'deki ateşkes anlaşmasında işgal rejimine Gazze içinde herhangi bir denetleme ve gözetim yetkisi verilmiş değil.
FİEM