İşgalci Çin'in D.Türkistan'daki yeni hedefi; Kur'an kursları

İşgalci Çin'in D.Türkistan'daki yeni hedefi; Kur'an kursları

Doğu Türkistan'da kuran kurslarına 'operasyon'. Çin resmi basını Doğu Türkistan'ın en önemli şehri Urumçu'de 26 gizli kuran kursunun hedef alındığını ve 35 kişinin tutuklandığını duyurdu

Çin işgali altında tuttuğu Doğu Türkistan'da yeni hedefini belirledi; Uygur çocuklara eğitim veren kuran kursları. Çin resmi basını Doğu Türkistan'ın en önemli şehri Urumçu'de 26 gizli kuran kursunun hedef alındığını ve 35 kişinin tutuklandığını duyurdu Çin resmi basın, yasadışı olduğu iddia edilen dini eğitim merkezlerinden "190 çocuğun kurtarıldığını" yazdı.

Doğu Türkistan'da 'yasa dışı olarak dini eğitim' yapıldığı öne sürülen kuran kurslarını basan işgalci Çin polisi, kurs yöneticilerini gözaltına alırken, 190 çocuğu da kurtardığını iddia etti.Tutuklananların sayısının en az 35 olduğu belirtiliyor. Kentin 26 noktasındaki kuran kurslarını hedef alan operasyonlarda, çocukların akıbeti hakkında ise bilgi verilmedi.

Bölgede son yıllarda meydana gelen birçok olay, Çin hükümeti tarafından "radikal ve bölücü gruplarla" ilişkilendiriliyor. Ancak merkezi ve yerel yönetim bu olaylardaki tutuklama, gözaltı ve operasyonlara ilişkin ayrıntılı bilgi vermiyor.

Çin işgali altında tuttuğu Doğu Türkistan'da, devlet memurlarına Ramazan ayında oruç tutmayı dahi yasaklarken, her türlü dini eğitimi de engelliyor.