İşgalci Adına Gözaltı...

İşgalci Adına Gözaltı...

Ramallah güçleri Batı Yaka'da işgalci adına direnişçileri gözaltına alıp sorguluyor...

Mahmud Abbas başkanlığındaki Filistin Yönetimi'ne bağlı güvenlik birimleri, Batı Yaka'da İslami Direniş Hareketi (Hamas) üyelerine ve diğer direniş taraftarlarına yönelik baskılarını sürdürüyor.

Batı Yaka güvenlik birimleri, Nablus ve Kalkiliya'da düzenlediği baskınlar sırasında Hamas Hareketi üyesi üç kişiyi ve İslami Cihad Hareketi mensubu bir kişiyi gözaltına aldı.

Nablus vilayetinde Genel İstihbarat birimi eski esirlerden Arafat Deşven ve Eyhem Ganadilu'yu gözaltına aldı. Her iki eski esirin de daha önce birçok kez Filistin Yönetimi güvenlik birimleri tarafından siyasi nedenlerle gözaltına alındığı kaydedildi.

Nablus'ta ayrıca Koruyucu Güvenlik birimi Akraba beldesi sakinlerinden 28 yaşındaki öğretmen Ömer Cemal Hatır'ı görev yaptığı Beyta Okulu'nun önünde gözaltına aldı. Koruyucu Güvenlik biriminin iki gün önce Filistinli öğretmenin evine baskın düzenlediği fakat evde bulamadığı için gözaltına alamadığı ifade edildi.

Ömer Cemal Hatır'ın işgal zindanlarında yatan eski esirlerden olduğu, daha önce de Batı Yaka güvenlik birimlerince gözaltına alındığı, görevinden uzaklaştırıldığı ve Yüksek Adalet Mahkemesi kararıyla geri döndüğü bildirildi.

Kalkiliya'da ise Genel İstihbarat biriminin İslami Cihad Hareketi üyesi İbrahim Şureym'i evine baskın düzenleyerek gözaltına aldığı belirtildi.

 

fiem