İşgalci, 16 Bin Kadını Tutukladı

İşgalci, 16 Bin Kadını Tutukladı

İşgal yönetimi 1967'den bu yana 16 bin Filistinli kadını tutukladı. 43 Filistinli Kadın Dünya Kadınlar Gününü İşgal Zindanlarında Karşılıyor.


Esirlerin İşleri Komisyonu'nun Araştırmalar ve Belgeleme Birimi Başkanı Abdunnasır Fervane İsrail işgal yönetiminin 1967'den bu yana 16 binden fazla Filistinli kadını tutukladığını dile getirdi.

Fervane, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü münasebetiyle Quds Press haber ajansına yaptığı açıklamada işgal yönetiminin hâlen 43 Filistinli kadını oldukça zor şartlarda zindanda tuttuğuna dikkat çekti.

Fervane, işgal yönetiminin zulümlerinden ve tutuklamalarından Filistinli kadınların müstesna tutulmadığına dikkat çekerek kadınların tutuklu bulundukları yerlerde erkeklere yönelik insanlık dışı uygulamaların ve işkencelerin benzerlerine maruz kaldıklarını dile getirdi.

İşgal yönetiminin kadınlara yönelik bütün bu uygulamalarının amacının onları korkutmak, engellemek, aktif bir şekilde mücadelede yer almalarını, etkilerini, rollerini yerine getirmelerinin önüne geçmek olduğunu vurguladı.

Fervane; "Filistinli esir kadın tutukluluk esnasında çok katı soruşturmaya, bedensel ve psikolojik işkenceye, şiddete, zorlamaya ve mahrumiyete maruz kalmaktadır. Cinsiyeti ve özelliği göz önünde bulundurulmamaktadır. Özel ihtiyaçları en düşük düzeyde bile karşılanmıyor. Bütün bunlara ek olarak sağlık hizmetinden de yoksun bırakılıyor ve gerekli olan sağlık ihtiyaçlarının hiçbiri karşılanmıyor" dedi.

fiem