İşgal Yönetimi Teşvik Ediyor

İşgal Yönetimi Teşvik Ediyor

İşgal yönetimi Yahudi yerleşimcileri Mescid-i Aksa'ya baskın düzenlemeye teşvik ediyor...

Yahudi yerleşimcilerin Mescid-i Aksa'ya baskınları sürerken bu sabah (14 Ocak Salı) 25 kişilik bir Yahudi yerleşimci grubu işgal güçlerinin yoğun güvenlik önlemleri altında El-Meğaribe Kapısı'ndan Mescid-i Aksa'ya girdi.

Yahudi yerleşimcilere fanatik Yahudi Haham Yehuda Glick'in öncülük ettiği ve grubun Mescid-i Aksa'nın avlusunda dolaştığı bildirildi.

Bu arada, işgal güçlerinin bu sabah Mescid-i Aksa'nın avlusunda bir Filistinliyi gözaltına aldığı ve Filistinli dört kadının da Mescid-i Aksa'ya girmesine izin vermediği ifade edildi.

Görgü tanıkları, işgal güçlerinin Mescid-i Aksa'daki ilim halkalarında görevli turist rehberi İhab El-Cellad'ı bir grup öğrenciye Mescid-i Aksa hakkında bilgi verirken gözaltına aldığını söyledi.

Görgü tanıkları ayrıca işgal polisinin Filistinli dört kadının Mescid-i Aksa'ya girmesine hiçbir sebep belirtmeden izin vermediğini ve kadınların ikisinin yanındaki pastalara el koyduğunu, işgal güçlerinin sabah saatlerinden itibaren gençlerin ve kadınların Mescid-i Aksa'ya girişine kısıtlama uyguladığını ifade etti.

Mescid-i Aksa'yı Yahudiler ve Müslümanlar arasında ikiye bölme planları yapan işgal yönetimi Yahudi yerleşimcileri Mescid-i Aksa'ya baskın düzenlemeye teşvik ediyor.

fiem