İşgal Rejmi Bakanı: Yüzyılın Anlaşmasını Destekliyorum

İşgal Rejmi Bakanı: Yüzyılın Anlaşmasını Destekliyorum

İsrail işgal rejiminin yeni Savunma Bakanı Benny Gantz, ABD Başkanı Donald Trump’ın İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ...

İsrail işgal rejiminin yeni Savunma Bakanı Benny Gantz, ABD Başkanı Donald Trump’ın İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile açıkladığı sözde “Yüzyılın Anlaşması”nın hayata geçirilmesi için tam destek vereceğini vaadetti.

İbranice yayın yapan İsrail merkezli haber kaynaklarında aktarılan bilgilere göre, Mavi-Beyaz İttifakı lideri Gantz, Netanyahu-Gantz koalisyonunun sonucunda elde ettiği görevinin başına geçmek üzere Savunma Bakanlığı hizmet binasında düzenlenen devir teslim töreninde açıklamalarda bulundu.

Açıklamalarında Gantz, “Siyasi uzlaşıyı ilerletmek ve barışı tesis etmek için elimden gelen her şeyi yapacağıma söz veriyorum” ifadelerini kullandı.

ABD Başkanı Donald Trump ve İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’nun Beyaz Saray’da birlikte açıkladıkları anlaşmaya değinen Gantz, “Başkan Trump’ın, barış planını harfiyen hayata geçirmek için çalışacağız” şeklinde konuştu.

ABD ve işgalci İsrail yönetimlerinin “Yüzyılın Anlaşması” olarak lanse ettiği, gerçekte “Yüzyılın İhaneti” olarak tanımlanması gereken Filistin’in geleceğine dair plan, Beyaz Saray’da kamuoyuna açıklanmıştı. Bu, gerçekte bir İsrail planı olup, Trump yönetimi bu planı hemen hemen bütünüyle onaylamış olmaktadır. Söz konusu anlaşmayla Filistin’in tasfiyesi hedeflenmektedir.

İsrail'de Kasım 2018'den beri devam eden seçim krizi, ABD’nin desteğini arkasına alan Siyonist Başbakan Binyamin Netanyahu'nun baş siyasi rakibi Benny Gantz ile kurduğu iktidar paylaşımlı koalisyona meclisin onay vermesiyle son buldu.

İsrail'in en uzun süre görev yapan başbakanı unvanına sahip işgalci Binyamin Netanyahu ile baş rakibinden siyasi hayatını kurtaran ortağına dönüşen Mavi-Beyaz İttifakı lideri Benny Gantz'ın kurduğu birlik hükümeti, mecliste (Knesset) onaylandı.

 

Filistin Enformasyon Merkezi