İşgal Rejiminin Yıkım Kararları Er-Ramle'de Protesto Edilecek

İşgal Rejiminin Yıkım Kararları Er-Ramle'de Protesto Edilecek

1948'de işgal edilen Filistin topraklarında yer alan El-Lud ve Er-Ramle kentleriyle ikisi arasındaki Dehmeş köyündeki halk komiteleri, Filistinlilere ait evler ve tesisler hakkında verilen yıkım kararlarını protesto amacıyla bu akşam (20 Nisan Pazartesi)

1948'de işgal edilen Filistin topraklarında yer alan El-Lud ve Er-Ramle kentleriyle ikisi arasındaki Dehmeş köyündeki halk komiteleri, Filistinlilere ait evler ve tesisler hakkında verilen yıkım kararlarını protesto amacıyla bu akşam (20 Nisan Pazartesi) Er-Ramle Belediyesi önünde yapılacak gösteriye katılma çağrısında bulundu.

İşgal yönetimi, Er-Ramle kentinde Filistinlilere ait 30 ev için idari yıkım kararı almış ve daha önce de Dehmeş köyündeki 5 ev için yıkım emri vermişti.

Er-Ramle belediye binası önünde yapılacak protesto gösterisine işgal parlamentosu Knesset'in Arap üyelerinin yanında El-Lud ve Er-Ramle belediye meclisi üyelerinin, her iki kentin sakinlerinden ve Dehmeş köyünden çok sayıda kişinin katılması bekleniyor.

El-Lud kenti belediye meclisi üyesi Avukat Abdülkerim Zebariga, işgal rejimi İçişleri Bakanlığı'nın onlarca yıldır Arap bölgelerinin kalkınması ve planlanması için bütçe tahsis etmediğini, buna karşılık yıkım faaliyetleri için bütçe tahsis ettiğini söyledi.

Quds Press Haber Ajansı'na konuşan Zebariga, işgal rejiminin Filistinlilere inşaat ruhsatı vermemek için Arap bölgelerinde kasıtlı olarak planlama yapmadığını ifade etti.