"İşgal Rejiminin Tehditleri Gazze'yi Korkutamaz"

"İşgal Rejiminin Tehditleri Gazze'yi Korkutamaz"

İslami Direniş Hareketi (Hamas) Siyasi Birimi Başkan Yardımcısı İsmail Heniyye...

İslami Direniş Hareketi (Hamas) Siyasi Birimi Başkan Yardımcısı İsmail Heniyye, işgal rejiminin tehditlerinin Gazze'yi korkutamayacağını belirterek, güvenlik birimlerinin duruma hakim olduğunu söyledi ve Gazze'den işgal rejimine atılan füzeyi "yolunu kaybetmiş bir füze" olarak nitelendirdi.

Hamas Hareketi Siyasi Birimi üyeleri Musa Ebu Merzuk ve Imad El-Alemi'yi tedavi gördükten sonra bugün (27 Mayıs Çarşamba) Gazze'ye dönüşleri sırasında Rafah Kapısı'nda karşılayan Heniyye, Rafah Kapısı'nın iki gün süreyle ve sadece tek yönde açılmasının yeterli olmadığını belirterek, Mısır yönetiminden kapıyı sürekli açık tutmasını istedi.

Hamas Hareketi'nin Mısır'ın güvenliğine verdiği öneme işaret eden Heniyye, Hamas'a yöneltilen suçlamaların asılsız olduğunu ve hareketin hiçbir zaman Mısır'ı hedef almadığını söyledi.

Hamas Hareketi'nin Gazze Şeridi'nde bağımsız bir devlet kurmak istediği yönündeki iddiaları da yalanlayan Heniyye, bu tür söylentilerin amacının Filistin direnişini karalamak olduğunu ifade etti. Heniyye, Gazze Şeridi'nin Filistin'in ayrılmaz bir parçası olduğunu vurguladı.

Musa Ebu Merzuk ve Imad El-Alemi'nin Filistin direnişindeki rollerine övgüde bulunan Heniyye, Ebu Merzuk ve El-Alemi'nin tedavilerine katkıda bulunanlara teşekkür etti.