İşgal Rejiminden Ezanı Yasaklama Girişimi

İşgal Rejiminden Ezanı Yasaklama Girişimi

Siyonist Dışişleri Bakanı Avigdor Lieberman’ın Yisrael Beiteinu (İsrail Evimiz) Partisi işgal altındaki Filistin topraklarında ezanın minare ve hoparlörlerden okunmasını engellemek için parlamentoya önerge verdi.

Siyonist Dışişleri Bakanı Avigdor Lieberman’ın  Yisrael Beiteinu (İsrail Evimiz) Partisi işgal altındaki Filistin topraklarında ezanın minare ve hoparlörlerden okunmasını engellemek için parlamentoya önerge verdi.

Önergeyi parti liderinin onayıyla hazırlayıp sunan parti üyesi aşırı sağcı milletvekili yaptığı açıklamada, çıkaracakları kanunla müezzinlerin sesinden çıkan gürültüyü engellemek istediklerini söyledi.

Yediot Ahronot’un verdiği bilgiye göre, projeyi parlamentoya sunan Siyonist vekil gerekçesinde ayrıca, Celil, Nakab, Kudüs ve İsrail’in ortasında bulunan yüzlerce yerde insanların ezan ile gürültü çıkardıklarını ve beş vakit çıkarılan bu gürültüyü susturma zamanının artık geldiğini ifade etti.

İşgalciler istisnai durumlarda ve ancak İçişleri Bakanlığı'nın izniyle ezanların okunmasını kanunla düzenlemek istiyor. İki yıl önce de benzer bir girişim Filistin’de gösterilen tepkiler yüzünden durdurulmuştu.

Filistinlilerin hayatına müdahale etmeyi sürdüren işgal rejimi onların dini şiarlarına da müdahale etmekten kaçınmıyor. Camileri kapatıyor, açıyor, ezanı susturuyor ve Müslümanların camilere gitmesini engelliyor.