"İşgal Rejimi Kudüs’ü İslami Köklerinden Koparmak İstiyor”

"İşgal Rejimi Kudüs’ü İslami Köklerinden Koparmak İstiyor”

Şeyh Raid Salah: “İşgal Rejimi Kudüs’ü İslami Köklerinden Koparmak İstiyor”

1948 yılında işgal edilen Filistin topraklarındaki İslami Hareket'in lideri Şeyh Raid  Salah, Siyonist işgal rejiminin yıllardır Kudüs’ü tarihi İslamî köklerinden uzaklaştırmak ve Yahudileştirmek istediğini söyledi.

Dün akşam (8 Ekim Çarşamba) El-Aksa televizyonuna yaptığı açıklamada, işgal rejiminin Mescidi Aksa’ya baskınlarını Müslümanlara doğal bir şeymiş gibi yansıtmak istediğini belirtti.

Kudüs’ten uzaklaştırılan Kudüs muhafızı Şeyh Raid Salah, “İşgal rejimi Kudüs halkının içine bütün Müslümanların kendilerini bıraktığı ve onlardan vazgeçtiği hissi, dolayısıyla ümitsizlik vermek istiyor. İşgali de içselleştirmelerini istiyor. Bundan kaçışın olmadığını ifade etmek istiyor. Ancak bu asla olmayacak. Filistin halkının işgalciyle olan savaşı kesinlikle durmayacak. Kıyamete dek sürecek” dedi.

Netanyahu ve hükümetinin Gazze’de yaşadıkları hezimeti Mescidi Aksa’ya yaptıkları saldırılarla telafi etmeye çalıştıklarını belirten Salah, onların bu savaşına karşı Filistin halkının direniş göstereceğini hatırlattı.

Şeyh Salah konuşmasında ayrıca işgale karşı Mescidi Aksa’yı korumaya çalışan Şeyh Kemal El-Hatib ile Kudüs halkını selamladıklarını söyledi. 
Fiem