İşgal Rejimi Hücumbotları Gazzeli Balıkçılara Saldırdı

İşgal Rejimi Hücumbotları Gazzeli Balıkçılara Saldırdı

İşgal Rejimi Hücumbotları Gazzeli Balıkçılara Saldırdı

Gazze savaşının ardından sağlanan ateşkese rağmen, Gazze halkını rahat bırakmayan ve sürekli ateşkesi ihlal eden işgal ordusuna ait hücumbotlar bu sabah Gazze’nin kuzey kesiminde bulunan Sudaniye bölgesi açıklarında Gazzeli balıkçılara ateş açtı.

Görgü şahitlerinin verdiği bilgiye göre, Gazzeli balıkçılar verilen izin gereği altı mil mesafesinin içinde balık avlarken kendilerine yaklaşan Siyonist işgal ordusuna ait hücumbotların saldırısına uğradı. Saldırıda can kaybının olup olmadığıyla ilgili olarak bilgi verilmezken, saldırının ardından Gazzeli balıkçıların sahile geri döndüğü bildirildi.
 
Varılan anlaşmaya göre Gazzeli balıkçılar altı mili geçmeyecek şekilde balık avlayabilirken, Gazzeli çiftçiler de sınır bölgelerindeki tarlalarına gidip ekebilecekti. Ancak karadaki işgal güçleriyle denizdeki güçler çiftçilerin ve balıkçıların rahat çalışmalarını engelliyor. Ateşkese rağmen şimdiye kadar defalarca çiftçilere ve balıkçılara saldıran işgal güçleri bir kez daha anlaşmaları ve sözleşmeleri takmadıklarını ortaya koydular.

FİEM