İşgal Rejimi El-Halil'de Bir Hamas Hücresini Yakaladığını İleri Sürdü

İşgal Rejimi El-Halil'de Bir Hamas Hücresini Yakaladığını İleri Sürdü

İşgal güçleri direnişçilere yönelik operasyonlarını Abbas güçleriyle işbirliği içinde yapıyor.

Siyonist işgalcilere ait radyo tarafından bugün (15 Mayıs Cuma) yayınlanan haberde işgal güvenlik güçlerinin El-Halil'de, işgal rejimine karşı eylem hazırlığı içinde olan Hamas'a bağlı bir hücrenin ortaya çıkarıldığı ve mensuplarının yakalanarak işgal rejiminin iç istihbarat teşkilatı Şabak'a teslim edildiği iddia edildi.

Radyonun haberinde işgal güvenlik güçlerinin bu hafta içinde El-Halil civarında yaptığı baskınlar neticesinde bir Hamas hücresini tespit ettikleri ve bu hücreye mensup beş kişiyi ele geçirdikleri ileri sürüldü. Haberde söz konusu hücrenin "İsrail" içinde eylem gerçekleştirmeye hazırlandığı iddia edildi.

Haberde hücre hakkında, El-Halil'deki bir dairede bazı patlayıcılar ele geçirilmesi üzerine bilgi edinildiği, yapılan araştırmalar sonucunda hücre elemanlarının henüz eylemde kullanmayı planladıkları patlayıcılarını tamamlamadıklarının anlaşıldığı iddia edildi.

Siyonistlerin radyosunda konuyla ilgili haberle bağlantılı olarak işgal güvenlik güçleri tarafından bu yılın başından bu yana Batı Yaka'nın El-Halil, Kalkiliya, Nablus ve Cenin bölgelerinde birkaç Hamas hücresinin ortaya çıkarıldığı ileri sürüldü.

Filistin Özerk Yönetimi'nden ise henüz konuyla ilgili herhangi bir açıklama yapılmadı.