İşgal Rejimi Arap Öğrencilere Sözde Yahudi Soykırımını Zorla Okutuyor

İşgal Rejimi Arap Öğrencilere Sözde Yahudi Soykırımını Zorla Okutuyor

İşgal Rejimi Arap Öğrencilere Sözde Yahudi Soykırımını Zorla Okutuyor

Siyonist işgal rejimi Eğitim Bakanlığı'nın sözde Yahudi soykırımının 1948'de işgal edilen Filistin topraklarında bulunan ve Arap öğrencilerin okuduğu okullarda daha geniş bir şekilde okutulmasına karar verdi.

İşgal rejiminden yayın yapan Walla sitesi, bugün (13 Nisan Pazartesi) konuyla ilgili yayınladığı haberde, bu planın geçen yıl bakanlık talimatıyla ve bizzat bakanın emriyle hazırlandığını, planın genişletilerek Arap, Dürzi ve Çerkes öğrencilerin okuduğu ortaokul ve liseleri kapsayacağını söyledi.

Derslerde "Yahudilerin uğradıkları zulümler ve felaketler"in anlatılacağını belirten site, bakanlığın önümüzdeki günlerde Yahudi olmayan öğrencilerin okuduğu ortaokul ve liselere ders kitaplarını dağıtacağını yazdı.

Haberde, önümüzdeki Çarşamba günü sözde Yahudi soykırımını anma programları öncesi Siyonist yetkililerin Arap toplumunun temsilcileriyle planın nasıl hayata geçilebileceğini tartışacağı ifade edildi.

Haberde ayrıca, konunun hassasiyeti nedeniyle planın müdürler ve konuyla ilgili müfettişler gözetiminde aşamalı olarak hayata geçirileceği, bu yıl sonuna kadar Yahudi olmayan öğrencilerin okuduğu tüm okullarda uygulanacağı kaydedildi.

Siyonist işgal rejimi Eğitim Bakanlığı, 1948'de Filistinlilerin yaşadığı Büyük Felaket (En-Nekbe)'nin ise Arap okullarında dahi okutulmasına izin vermiyor.