İşgal Ordusu Şimdiye Kadar Gazze’ye 6 Nükleer Bombaya Eşdeğer Patlayıcı Attı

İşgal Ordusu Şimdiye Kadar Gazze’ye 6 Nükleer Bombaya Eşdeğer Patlayıcı Attı

İşgal Ordusu Şimdiye Kadar Gazze’ye 6 Nükleer Bombaya Eşdeğer Patlayıcı Attı

Filistin İçişleri ve Ulusal Güvenlik Bakanlığı’na bağlı patlayıcı teknik birimi dün Gazze savaşıyla ilgili olarak yayınladığı raporda, işgal güçlerinin 7 Temmuz’da Gazze’ye karşı başlattığı savaşta şimdiye kadar toplamda 20 bin tondan fazla patlayıcı attığını, bunun da 6 nükleer bombayla eşdeğer olduğunu belirtti.

Yayınlanan açıklamada, işgal güçlerinin saldırılarda yasaklanmış silahlarla, patlama gücü yüksek bombalar kullandığına dikkat çekilerek, bu silahlar nedeniyle çoğu kadın ve çocuk olmak üzere iki binden fazla insanın şehit olduğu ve on binden fazla kişinin de yaralandığı ifade edildi.

Açıklamada ayrıca Gazze’nin çeşitli bölgelerine sadece işgal uçaklarından 8 bin tondan fazla bomba atıldığı ve bu bombalar nedeniyle bazı ailelerin bütün fertlerini kaybettiği hatırlatıldı.

Rapora göre işgal güçleri bu savaşta bütün silahlarını ve silahları kullanan bütün devreye sokmuştur. Saldırılara hava kuvvetlerine bağlı F16 ve F15 savaş uçaklarının yanında savaş helikopterleri ve Apaçi helikopterleri de katılmış ve yüksek patlama özelliğine sahip MK84, MK83 ve MK82 bombalar kullanmışlardır.

Rapora göre Gazze sınırında mevzilenmiş olan işgal tankları da aynen uçaklar gibi patlama gücü yüksek mermi kullanıyorlar. Bununla şimdiye kadar binlerce insanın ölmesine, yaralanmasına ve binlerce evin de yıkılmasına neden oldular.

FİEM