İşgal Ordusu Gece Hava Saldırısı Düzenledi

İşgal Ordusu Gece Hava Saldırısı Düzenledi

Yahudi yerleşkelerine füze atıldığını iddia eden İşgal Ordusu Gazze Şeridi’nde Filistin Direnişine Ait Alanları Bombaladı

İşgal ordusu savaş uçakları dün gece yarısından sonra Gazze Şeridi’nin çeşitli bölgelerindeki direniş alanlarına hava saldırıları düzenledi.

Filistin Enformasyon Merkezi muhabiri, işgal ordusunun ilk önce Han Yunus’un batısında İslami Cihad Hareketi’nin askeri kanadı Kudüs Müfrezeleri’ne ait Hıttin alanına üç füze attığını söyledi.

İşgal ordusunun daha sonra Han Yunus’un güneybatısında Kudüs Müfrezeleri’ne ait Muhacir alanına da üç füze attı. 

İşgal ordusuna ait bir insansız hava aracının da Rafah kentinin doğusunda bir noktaya füze attığı kaydedildi.

Yerel kaynaklar, Rafah vilayetinin batısındaki Es-Suudi Mahallesi’ndeki evlerde şiddetli bombardıman sebebiyle maddi hasar meydana geldiğini bildirdi.

İşgal ordusunun Rafah kentinin batısındaki Nasır Salahaddin Tugayları’na ait Ebu Atâya alanına da en az üç füze attığı belirtildi.

İşgal ordusunun saldırılarında ölen ya da yaralanan olmadığı ifade edildi.

İşgal ordusu dün gece Gazze Şeridi’nden Yahudi yerleşkelerine iki füze atıldığını ve hava savunma sistemlerinin füzeleri havada imha ettiğini öne sürdü.

 

İsrail'in abluka altındaki Gazze Şeridi'ne düzenlediği son saldırıların bölgeye verdiği zarar yaklaşık 2 milyon dolar olarak açıklandı.
Filistin Bayındırlık ve İskan Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, İsrail'in iki gün süreyle Gazze'deki ev, iş yeri ve tarım alanlarına düzenlediği hava ve topçu saldırılarının bölgede yaklaşık 2 milyon dolar zarara sebebiyet verdiği belirtildi.

Filistin Tarım Bakanlığı da İsrail'in son saldırıları nedeniyle Gazze'de tarım, hayvancılık ve balıkçılık sektörlerinde kaydedilen zararın 600 bin dolar olduğunu aktardı.

İsrail ordusu 12 Kasım Salı sabahı, Gazze'nin doğusunda İslami Cihad Hareketinin askeri kanadı Kudüs Seriyyelerinin önde gelen komutanlarından Baha Ebu'l Ata'nın bulunduğu eve saldırı düzenlemiş, olayda Ebu'l Ata ile eşi hayatını kaybetmişti.

İslami Cihad, İsrail saldırısına roket atışlarıyla karşılık vermişti.

İsrail saldırıları sonucu Gazze'de aralarında 8 çocuk ve 3 kadının da yer aldığı 34 Filistinli hayatını kaybetmiş, 110 Filistinli yaralanmıştı.

İslami Cihad, Mısır'ın ara buluculuğunda İsrail ile bu sabah yerel saatle 05.00'ten itibaren geçerli olmak üzere ateşkese varıldığını duyurmuştu.

fiem-aa