"İşgal Kuvvetleri Mescid-i Aksa'yı Yıkmak İstiyor"

"İşgal Kuvvetleri Mescid-i Aksa'yı Yıkmak İstiyor"

"Kudüs Muhafızı" ve "Mescid-i Aksa Fedaisi" olarak tanınan, Filistin davası uğruna ciddi bedeller ödeyip siyonist işgale karşı her koşulda en ön safta mücadelesini sürdürmeye çalışan Filistinli Mücahid Şeyh Raid Salah

"Kudüs Muhafızı" ve "Mescid-i Aksa Fedaisi" olarak tanınan, Filistin davası uğruna ciddi bedeller ödeyip siyonist işgale karşı her koşulda en ön safta mücadelesini sürdürmeye çalışan Filistinli Mücahid Şeyh Raid Salah, siyonist işgal güçlerinin ilk kıblemiz olan Mescid-i Aksa’yı yıkmak arzusundan hala vazgeçmediğini hatırlatarak Müslümanlara uyarılarda bulundu.
 Siyonist işgalcilere karşı Mescid-i Aksa’yı ve Filistin topraklarını korumak için büyük bedeller ödeyen ve Filistin direnişinin simgesi haline gelen 1948 Filistin İslami Hareketi lideri Şeyh Raid Salah, siyonist işgal rejiminin Müslümanların ilk kıblesi olan Mescid-i Aksa’yı yıkma arzusunun devam ettiği uyarısında bulundu.

'MESCİD-İ AKSA'YI KORUMANIN YOLU FİLİSTİN’İ SİYONİSTLERİN İŞGALİNDEN KURTARMAKTIR'

Ev hapsinde tutulduğu Hayfa'daki evinden Youtube'ta konuşan Salah, "İşgal kuvvetleri Mescid-i Aksa'yı yıkmak istiyor dolayısıyla söz konusu işgalin Filistin topraklarında sürmesi Aksa'yı tehlikeye sürükler" ifadelerini kullandı.

1948 Filistin İslami Hareketi lideri Şeyh Raid Salah, 'Mescid-i Aksa'yı tehdit eden tehlikeden korumanın yolu siyonistlerin işgalinden kurtulmaktır' ifadelerini kullandı.

Siyonist işgalcilerin Aksa’yı yıkma arzusundan vazgeçmediğini hatırlatan Şeyh Salah, “İşgalci siyonistlerin, Filistin topraklarında devam eden işgali, Mescid-i Aksa’nın başına gelebilecek tehlikenin habercisidir." ifadelerini kullandı.

MESCİD-İ AKSA’YI YIKIP YERİNE, SÜLEYMAN MABEDİNİ İNŞA ETMEK İSTİYORLAR

Şeyh Salah, Mescid-i Aksa’nın karşı karşıya kaldığı yıkım tehlikesini bertaraf etmenin tek yolunun, Filistin topraklarını siyonist işgalden kurtarmak olduğunu vurgulayarak, siyonistlerin, Aksa’yı yıkıma uğratma ve yerine sözde Süleyman mabedini inşa etme hayalini kurduğunu hatırlattı.

Kendini Filistin’deki İslami değerleri korumaya adadığını belirten Şeyh Salah, Mescid-i Aksa sevdalısı bazı arkadaşlarıyla beraber 90’lı yıllardan bu yana işgalcilerin siyonistlerin işgal ve yok etme politikalarına karşı mukaddesat için mücadele ettiğini belirtti.

MESCİD-İ AKSA'YI ORTADAN KALDIRMA ÇABALARI

Siyonistlerin Mescid-i Aksa'yı ortadan kaldırma girişimleri 1967 Haziran'ında Doğu Kudüs'ü işgal etmelerinden kısa bir süre sonra başladı. 21 Ağustos 1969'da Deniş Ruhan adlı fanatik bir yahudi Mescid-i Aksa'yı yakma girişiminde bulundu. Nisan 1980'de ünlü yahudi terörist Meir Kahane, Mescid-i Aksa'nın bir yerine bol miktarda patlayıcı madde doldurarak bunu patlatmaya teşebbüs etti. 8 Nisan 1982'de fanatik bir Siyonist terör örgütünün mensupları, Kah diye bilinen diğer bir Siyonist terör örgütüyle işbirliği yaparak Mescid-i Aksa'nın ana girişine bol miktarda patlayıcı madde yerleştirdiler. Ancak bu patlayıcı madde cami görevlileri tarafından patlamadan imha edildi. 10 Nisan 1982'de Kahane taraftarlarından bir grup yahudi terörist zorla Mescid-i Aksa'ya girmek istedi. Cemaatin ve cami görevlilerinin engel olması üzerine çıkan çatışmada cami korumalarından iki kişi öldürüldü. 21 Mart 1983'te Mescid-i Aksa'ya gizli bir yoldan girmek için tünel açıldığı tesbit edildi. Ancak tünel tamamlanmadan ortaya çıkarıldığı için teşebbüs başarılı olamadı. 27 Şubat 19841e bir grup silahlı Yahudi, caminin doğu tarafından Rahmet kapısının yakınından içeri girmek istedi. Ancak cami görevlileri onların içeri girip bir katliam gerçekleştirmelerini önlediler. 14 0cak 1986'da Knesset üyesi bazı parlamenterler askerlerin koruması altında Mescid-i Aksa'ya girmek istediler. Ancak İslami Hareket mensubu gençler cami kapılarında barikatlar oluşturarak onların içeri girmelerini önlediler. Fakat bu olaydan sonra cami dışında işgalci askerlerin Müslüman gençlere saldırmasıyla başlayan çatışmalarda çok sayıda genç yaralandı. 8 Ekim 1990 tarihinde yine Mescid-i Aksa'ya yönelik olarak gerçekleştirilen saldırıda 30 Müslüman şehid oldu, 800 Müslüman da yaralandı. Tarihe "Kudüs Katliamı" olarak geçen bu saldırı, Siyonist İsrail yönetiminin bazı fanatik yahudi gruplarını kışkırtması sonucu gerçekleştirildi. Bu saldırının asıl amacı ise Mescid-i Aksa'nın bazı bölümlerini yıkmak ve zaman içinde tamamını yıkabilmek için ilk adımı atmaktı.

ŞEYH RAİD SALAH 28 AY HAPSE MAHKUM EDİLDİ

1948'de işgal edilmiş bölgedeki Filistin İslami Hareketi lideri Şeyh Raid Salah son olarak 1948'de işgal edilmiş bölgenin kuzeyindeki Hayfa kentinde bulunan mahkemede, yaptığı konuşmalar nedeniyle aralarında "terör örgütüne destek" iddiasının da bulunduğu 4 ayrı suçlamayla 28 ay hapse mahkûm edilmişti.

Daha önceki 11 aylık tutukluluk süreci göz önünde bulundurulacak olan Şeyh Salah, 28 aylık fiili hapis cezasının 17 ayını cezaevinde geçirecek. Hapis cezasının ise 16 Ağustos'ta başlayacağı açıklanmıştı.

Şu an için ev hapsinde tutulan Salah'ın birinci derece akrabaları dışında kimseyle görüşmesine izin verilmiyor.

doğruhaber