İşgal Güçlerinin Gaz Bombaları Yüzünden Birçok Kişi Boğulma Tehlikesi Geçirdi

İşgal Güçlerinin Gaz Bombaları Yüzünden Birçok Kişi Boğulma Tehlikesi Geçirdi

İşgal Güçlerinin Gaz Bombaları Yüzünden Birçok Kişi Boğulma Tehlikesi Geçirdi

Siyonistlerin inşa ettiği ırkçı ayrım duvarına ve yeni yahudi yerleşim merkezleri inşaatlarına tepki amacıyla Batı Yaka'nın Belin bölgesinde haftalık olarak düzenlenen Cuma eylemine işgal güçleri yine göz yaşartıcı bombalarla ve gaz bombalarıyla saldırdı. Saldırılar yüzünden çok sayıda eylemci boğulma tehlikesi geçirdi. Boğulma tehlikesi geçirenlerin arasında eyleme destek veren yabancı aktivistler de var.

İşgal güçleri ırkçı ayrım duvarına tepki amacıyla düzenlenen eyleme engel olmak amacıyla Belin bölgesinde duvara yakın yerlerde büyük bir askerî kontrol gücü oluşturdular. Eylemcilerin bu askerî kontrol gücüne rağmen gösteri düzenlemeleri üzerine ırkçı ayrım duvarına yakın Ebu Leymun mıntıkasına ulaştıkları esnada işgal güçleri lastik geçirilmiş madeni fişeklerle, göz yaşartıcı bombalarla ve gaz bombalarıyla aktivistlere saldırdılar. Göstericilerin saldırı yüzünden zeytin bahçelerine dağılmaları üzerine işgalci silahlı güçler onları zeytin bahçelerinin içinde izlemeye başladılar. Saldırılarda birçok aktivistin yaralandığı ve bazılarının atılan göz yaşartıcı bombalar ve gaz bombaları yüzünden boğulma tehlikesi geçirdikleri ifade edildi.

Belin'de Irkçı Ayrım Duvarına ve Yahudi Yerleşimine Karşı Mücadele İçin Halk Komitesi tarafından düzenlenen ve artık haftalık hale getirilen eyleme siyonist yayılmacılığa tepki gösteren yabancı aktivistlerden de birçok katılan oluyor.

İşgal güçleri bugün Cuma vaktinde Müslümanların Mescidi Aksa'da Cuma namazı kılmalarını engellemek için de Kudüs'te geniş çaplı askerî kontrol gücü oluşturdu ve birçok kişinin camiye ulaşmasını engellediler. Kurban bayramı arefesine denk gelen Cuma gününde Mescidi Aksa'da namazı engellemek için yoğun kuşatma gerçekleştiren işgal yönetimi bu kutsal mabede çıkan tüm cadde ve sokaklarda askerî kontrol noktası oluşturdu.