İşgal Güçleri: “Şimdiye Kadar 2,5 Milyon Mermi Kullandık”

İşgal Güçleri: “Şimdiye Kadar 2,5 Milyon Mermi Kullandık”

İşgal Güçleri: “Şimdiye Kadar 2,5 Milyon Mermi Kullandık”

şgal güçleri Gazze’ye karşı başlattıkları vahşi savaşta, şimdiye kadar 2,5 milyon mermi ve on binlerce tank roketi kullandıklarını belirttiler.

Yediot Ahronot gazetesinin ismini vermeyen Siyonist askeri bir yetkiliye dayanarak verdiği konuyla ilgili habere göre, savaşın başlamasıyla işgal güçleri 4 milyon 800 bin mermi, 43 bin top roketi ve yine 39 bin tank roketi teslim aldı. Tahminlere göre işgal güçleri bunların %60’ını kullandı, geri kalanlarını da depolarda tutmakta.

Habere göre işgal tankları, buldozerleri, kepçe ve zırhlı araçları 11 milyon litre mazot kullandı, işgal uçakları da 50 milyon litre yakıt tüketti. Verilen rakamlara göre işgal ordusu bu savaşta 2012 yılında başlattığı savaştakinin iki katı yakıt kullandı.

İşgal rejimindeki uzmanlara göre işgal ordusunun silah depolarını tekrar doldurabilmesi için 1 milyar dolardan fazla bir bütçeye ihtiyacı var.

7 Temmuz’da Gazze’ye karşı insanlık dışı savaş başlatan işgal güçleri şimdiye kadar 1959 kişiyi şehit etti, 38086 kişiyi de yaraladı. Binlerce evi, onlarca okul, cami ve hastaneyi de yerle bir etti.

FİEM