İşgal güçleri Kudüs'te Tarihe Zarar Veriyor

İşgal güçleri Kudüs'te Tarihe Zarar Veriyor

İşgal güçleri Kudüs'te Emevi sarayları bölgesini ve Mescid-i Aksa'nın güneyindeki dış duvarı film festivali için kullanıyor

udüs'teki Yüksek İslami Heyet Başkanı Şeyh İkrime Sabri, Mescid-i Aksa'nın güneyindeki Emevi Saraylarına yönelik ihlallerini sürdüren işgal rejiminin Müslümanlara ait tarihi eserlere savaş açtığını söyledi.
Şeyh İkrime Sabri, Quds Press Haber Ajansı'na konuyla ilgili yaptığı açıklamada, işgal rejiminin Mescid-i Aksa'yı hedef alan ihlallerini sürdürdüğünü ve İslami eserleri tahrip etmek istediğini ifade etti.
Yahudi yerleşimci gruplar Emevi Sarayları bölgesini dün sabah saatlerinde düzenledikleri etkinlik için platforma dönüştürmüştü.
Yerleşimciler, önceki gün de İslami Vakıflar Dairesi'nin tüm itirazlarına rağmen bölgede film çekimi yapmıştı.
İşgalcilerin Emevi Saraylarına ait bazı taşları çalarak kendilerine ait tarihi eserler olduğunu iddia ettiklerini bildiren Şeyh İkrime Sabri, Yahudi yerleşimcilerin Mescid-i Aksa'nın güneyindeki dış duvarı film çekimi ve festival için kullandıklarını söyledi.
Sabri, işgalcilerin bu şekilde Mescid-i Aksa başta olmak üzere İslami eserlerin saygınlığını çiğnediklerini ve bunun mukaddes değerlere, tarihe ve İslam kültür mirasına açıkça saldırı anlamına geldiğini bildirdi.