İşgal Güçleri Bu Sabah Filistinlilere Ait Beş Evi Yıktı

İşgal Güçleri Bu Sabah Filistinlilere Ait Beş Evi Yıktı

Batı Yaka’nın El-Halil ve Nablus vilayetlerinde 5 Ev yakıldı

İşgal güçleri bu sabah (28 Kasım Perşembe) erken saatlerde El-Halil kentinin kuzeybatısındaki Beyt Kahil beldesinde Gush Etzion Yahudi Yerleşkesi yakınlarında bir işgal askerinin öldürülmesi eylemine karışmakla suçlanan Filistinli esirlere ait evleri yıktı.

Yerel kaynaklar, işgal güçlerinin Beyt Kahil beldesinde esirler Nasir Asafira, Kasım Asafira ve Yusuf Zuhur’un evlerini yıktığını ifade etti.

İsrail Yüksek Mahkemesi, aileler adına yapılan itirazları değerlendirdikten sonra 12 Kasım’da Filistinli esirlere ait dört evin yıkılması kararını onaylamıştı.

İşgal yönetimi, 12 Kasım’da gece geç saatlerde esirlerin ailelerine evlerin yıkılacağını ve 48 saat içinde evleri boşaltmaları gerektiğini bildirmişti.

İşgal güçlerinin ailelerin savunmasını üstlenen avukata telefon ederek 35 kişinin yaşadığı Nasir Salih Asafira’nın evinin, Kasım Arif Asafira ve kardeşi Ahmed’in evlerinin, Yusuf Said Zuhur’un evinin yıkılacağını söylediği öğrenildi.

Bu arada, işgal güçleri bugün Nablus’un kuzeyindeki Asira Eş-Şimaliyye beldesinde de Filistinlilere ait bir evi yıktı.

Batı Yaka’nın kuzeyindeki Yahudi yerleşim faaliyetlerini takipten sorumlu Gassan Dağlas, işgal güçlerinin beldeye baskın düzenlediğini ve Muammer Reşid Hamadine’nin evini yıktığını söyledi.

Dağlas, yıkım sırasında işgal güçleriyle belde sakinleri arasında çatışmaların yaşandığını kaydetti.

Filistin Enformasyon Merkezi