İşgal Güçleri Bu Sabah Filistinli İki Balıkçıyı Gözaltına Aldı

İşgal Güçleri Bu Sabah Filistinli İki Balıkçıyı Gözaltına Aldı

İşgal Güçleri Bu Sabah Filistinli İki Balıkçıyı Gözaltına Aldı

İşgal ordusu deniz kuvvetleri, işgal rejimiyle Filistinli gruplar arasında Mısır'ın arabuluculuğuyla imzalanan ve 25 Ağustos'ta yürürlüğe giren ateşkes anlaşmasını ihlal ederek bu sabah (3 Eylül Çarşamba) Gazze Şeridi'nin kuzeyi açıklarında avlanmakta olan iki balıkçıyı gözaltına aldı.

Filistinli kaynaklar, işgal donanmasına ait birkaç hücumbotun bu sabah Beyt Lahiya açıklarına gelerek yoğun ateş altında bir balıkçı teknesini kuşattığını ve işgal güçlerinin tekneyi içindeki balıkçılarla birlikte Asdod Limanı'na götürdüğünü söyledi.

Kaynaklar, işgal hücumbotlarından balıkçı teknesine ve sahile doğru birkaç roket atıldığını ve ayrıca otomatik silahlarla ateş açıldığını, saldırıda can ve mal kaybı olmadığını bildirdi.

Ateşkes anlaşmasını ihlal etmeyi sürdüren işgal güçleri dün de Rafah sahilleri açıklarında avlanan balıkçılara taciz ateşi açmış ve dün ayrıca Han Yunus'un doğusundaki askeri gözetleme kulelerinden Gazze Şeridi sınırları dahilindeki tarım arazilerine ateş açılmıştı.

İşgal ordusunun Gazze Şeridi'ne 7 Temmuz'da açtığı ve 51 gün süren savaş sırasında işgal güçleri havadan, karadan ve denizden binlerce saldırı gerçekleştirdi. Saldırılarda 2148 Filistinli şehit oldu, binlerce Filistinli yaralandı ve yüzlerce ev yerle bir oldu.
fiem