İşgal Güçleri Bu Sabah Batı Yaka'da Birçok Bölgeye Baskın Düzenledi

İşgal Güçleri Bu Sabah Batı Yaka'da Birçok Bölgeye Baskın Düzenledi

İşgal Güçleri Bu Sabah Batı Yaka'da Birçok Bölgeye Baskın Düzenledi

Filistin halkına yönelik baskılarını ve zulmünü sürdüren işgal güçleri bu sabah (14 Ağustos Perşembe) Batı Yaka'nın birçok bölgesine baskın düzenledi ve evlerde arama yaptı. Baskın sırasında işgal güçleriyle Filistinliler arasında çatışmalar yaşandı.

Yerel kaynaklardan edinilen bilgiye göre, işgal güçleri kalabalık bir grup halinde Tubas'taki El-Faria Mülteci Kampı'na baskın düzenleyerek birçok evde arama yaptı. Arama yapılan evlerden birinin de Ömer Mansur'a ait olduğu, işgal askerlerinin evin altını üstüne getirdiği ve ev sahibini sorguya çektiği ifade edildi.

Kaynaklar, baskın sırasında kampta çatışmaların yaşandığını, işgal güçlerinin kamp girişinde askeri kontrol noktası oluşturduğunu ve Huzeyfe Vehdan, Abdullah Vehdan, Mustafa Mehdavi, Rebi' Eş-Şaviş ve diğer bazı gençleri gözaltına aldığını söyledi.

İşgal güçleri bu sabah erken saatlerde ayrıca Cenin kentinin doğusundaki Deir Ebu Daif ve Kabatya beldelerine de baskın düzenledi. Evlerde arama yapan ve baskın sırasında Filistinlileri aşağılayan işgal askerlerinin 27 yaşındaki Usame Mahmud Avad Kemil ve 26 yaşındaki Ahmed Halid Kemil'i de gözaltına aldığı ifade edildi.

İşgal güçleri, El-Halil'in kuzeyindeki Safa beldesinde eski esirlerden Muhammed Munir Gavgas İhlil'i ve Beyt Ummer beldesinde Ahmed Hıdır Ebu Marya'yı gözaltına aldı.

Fiem