İşgal Askeri Bu Sabah Mescid-i Aksa'ya Baskın Düzenledi

İşgal Askeri Bu Sabah Mescid-i Aksa'ya Baskın Düzenledi

Onlarca işgal askeri bu sabah (19 Mart Çarşamba) askeri kıyafetleriyle ve işgal polisinin yoğun güvenlik önlemleri altında El-Meğaribe Kapısı'ndan Mescid-i Aksa'ya girdi. Mescid-i Aksa'da bulunan cemaatin ve ilim öğrencilerinin baskına büyük tepki gösterd

Onlarca işgal askeri bu sabah (19 Mart Çarşamba) askeri kıyafetleriyle ve işgal polisinin yoğun güvenlik önlemleri altında El-Meğaribe Kapısı'ndan Mescid-i Aksa'ya girdi. Mescid-i Aksa'da bulunan cemaatin ve ilim öğrencilerinin baskına büyük tepki gösterdiği ve yüksek sesle tekbir getirerek baskını protesto ettiği bildirildi.

Yaklaşık yüz askerin rehberler eşliğinde ve işgal polisinin himayesinde Mescid-i Aksa'nın avlusunda dolaştığı, iki grup halinde Mescid-i Aksa'ya giren işgal askerlerinin El-Meğaribe Kapısı'ndan başlayarak Es-Silsile Kapısı'na kadar adeta askeri geçit töreni düzenler gibi yürüyüş yaptığı, rehberlerin askerlere sözde heykel hakkında bilgiler verdiği ifade edildi.

İşgal askerlerinin Mescid-i Aksa'ya gerçekleştirdiği baskın sırasında yaklaşık 20 Yahudi yerleşimcinin ve işgal istihbaratından on görevlinin de Mescid-i Aksa'ya baskın düzenlediği ve El-Mervani Mescidi, El-Kıbli Mescidi gibi Mescid-i Aksa'nın kapalı alanlarında dolaştıkları belirtildi.

Baskınlar sırasında Mescid-i Aksa'da bulunan cemaatin ve ilim öğrencilerinin işgal askerlerine ve Yahudi yerleşimcilere tepki göstererek yüksek sesle tekbir getirdiği, Mescid-i Aksa'nın kapılarında görevli işgal polislerinin içeri giren Filistinlilerin kimliklerini aldığı kaydedildi.

Fiem