İşgal Altındaki Kudüs’te 2260 Kişi Tutuklandı

İşgal Altındaki Kudüs’te 2260 Kişi Tutuklandı

İşgal güçleri geçen yıl Kudüs'te çok sayıda Filistinliyi gözaltına aldı.

Kudüslü Esir Yakınları Komisyonu, Siyonist işgal güçlerinin geçen yıl 2260 Kudüslü vatandaşı tutukladığını belirtti.

Komisyon tarafından yayınlanan istatistiki rapora göre, işgal altındaki Kudüs şehrinde geçen yıl 2260 kişi tutuklandı. Bunlardan 212’isi kadın, 1114’ü genç, 904’ü çocuk. Çocuklardan 89’unun yaşları 12’inin altında, 29’u kız ve 789’unun ise yaşları 12-18 arasında.

Rapora göre işgal güçleri sosyal paylaşım sitelerinde yazdıkları mesajlar nedeniyle 40 kişiyi tutuklarken, 33 Kudüs vatandaşını da idari cezayla zindana attı.

Tutuklanma esnasında yaralanan ve zindana atılan 25 esirin çok zor şartlar altında yaşadıkları belirtilerek, yaralı esirlerden ikisinin yaşları küçük çocuklar oldukları ifade edildi.

Raporda işgal güçlerinin 1002 kişiyi evlere yaptığı baskınların ardından, 1258 kişiyi ise dışarıda ve çatışmalar esnasında veya çatışmalardan sonra tutukladığı belirtildi.

İşgal güçlerinin Filistin halkına karşı tutumuna da değinen komisyon, işgal güçlerinin baskınlarda evlerin kapılarını ve camlarını kırdığını, çocuklara ve kadınlara saldırdığını, terör estirerek evleri aradığını, soğuk havada çocukları dışarı çıkardığını, tutukladıklarına işkence ettiğini, sorgu esnasında tehdit ve şantajla yanlış ifadelere zorladığını hatırlattı. 

FİEM