İşgal Altında Korona

İşgal Altında Korona

Filistin Sağlık Bakanı Mey el-Kiyle bugün (18 Nisan Cumartesi) sabah, işgal altındaki Batı Şeria’da 6 yeni vakanın tespit edildiğini duyurdu.

Bakan Mey el-Kiyle Ramallah’ta düzenlenen basın açıklamasında, 2 vakanın Katna köyünde, 1 vakanın Beyt Annan’da, 1 vakanın Kudüs’e bağlı El-Ayzeriyye’de, 1 vakanın Eriha’ya bağlı Avca köyünde ve 1 vakanın da el-Halil’e bağlı Yatta beldesinde çıktığını belirtti. 
Bakan açıklamada, karantina merkezlerindeki bütün vakaların durumunun stabil olduğunu, fiili vaka sayısının 242 olduğunu ve 69 hastanın da iyileştiğini ifade etti. 
Mey el-Kiyle, korona salgınının çıktığı günden itibaren toplam 22 bin test yapıldığını, 16 bin 800 kişinin de ev karantinasına alındığını söyledi. 
Filistin hükümet sözcüsü İbrahim Mulhem de bugün sabah, Kudüs'ün kuzeydoğusundaki El-İseviyye beldesinde bir hastanın Kovid-19 salgını nedeniyle hayatını kaybettiğini duyurmuştu. 
İbrahim Mulhem sabah basına yaptığı açıklamasında, vefat eden hastanın kronik rahatsızlıkları olan El-İseviyye beldesi sakinlerinden 78 yaşındaki Neval Halil İbrahim Ebu’l-Humus olduğunu açıklamıştı. 
Böylece işgal altındaki Kudüs şehrinde koronavirüs salgını kaynaklı ilk ölüm kaydedilmiş oldu.

fiem