İşbirlikçi Mahmut Abbas'ın Skandal  İstediği

İşbirlikçi Mahmut Abbas'ın Skandal İstediği

Filistin Yönetimi Başkanı Mahmud Abbas bir grup İsrailli akademisyenle Ramallah'ta yaptığı görüşmede, 1967 sınırlarında silahsız ve ordusuz bir Filistin devleti istediğini söyledi.

gal rejimi "Kan" televizyonunun haberine göre, Filistin Yönetimi Başkanı Mahmud Abbas dün (28 Ağustos Salı) bir grup İsrailli akademisyenle Ramallah'ta yaptığı görüşmede, 1967 sınırlarında silahsız ve ordusuz bir Filistin devleti istediğini söyledi.

Haberde belirtildiğine göre, Abbas, İsrailli akademisyenlere kurulacak Filistin devletinin silahının ve ordusunun olmayacağını, güvenliği polislerin sağlayacağını ve polislerin de sadece tahta coplar taşıyacaklarını anlattı.

İşgal rejimi televizyonuna göre Abbas, paraların güvenlik için değil hastane ve okul inşası için harcanacağını öne sürdü.

Haberi yayınlayan televizyon kanalı, İsrailli akademisyenlerin Abbas'la yaptıkları görüşmeye katılan iki kişiyi haberde aktarılanların doğruluğuna şahit gösterdi.

Haberde ayrıca Filistin Yönetimi Başkanı'na yakın bir kaynağın, bu görüşün Abbas'ın sabit görüşü olduğunu ve basına kapalı her toplantıda Filistin Yönetimi Başkanı tarafından dile getirildiğini söylediği aktarıldı.

İsrailli muhalif lider ve dışişleri eski bakanı Tzipi Livni de haberde yer alan bilgileri doğruladı ve Twitter hesabından yaptığı açıklamada, Abbas'ın daha önceki müzakerelerde Filistin devletinin silahsız olmasını kabul ettiğini bildirdi.