İşbirlikçi Abbas Netanyahu ile Görüşebilir

İşbirlikçi Abbas Netanyahu ile Görüşebilir

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun, Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas ile Rusya'nın başkenti Moskova'da bir araya gelmesi yönünde Rusya'nın yaptığı teklifi değerlendirdiği bildirildi.

İrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun, Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas ile Rusya'nın başkenti Moskova'da bir araya gelmesi yönünde Rusya'nın yaptığı teklifi değerlendirdiği bildirildi.
İsrail Başbakanlık basın ofisinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Netanyahu, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Ortadoğu Özel Temsilcisi Mikhail Bogdanov'la Batı Kudüs'te bir araya geldi. Görüşmede, Putin'in Netanyahu ile Abbas'ın Moskova'da doğrudan görüşme yapması yönündeki teklifi değerlendirildi. Netanyahu'nun "Abbas ile hiçbir ön koşul olmadan görüşmeye hazır olduğu ve halihazırda teklifi değerlendirdiği" belirtildi. Muhtemel görüşmenin zamanıyla ilgili bilgi verilmedi.
Bu arada Filistin Kurtuluş Örgütü (FKÖ) Yönetim Kurulu üyesi Vasıl Ebu Yusuf, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Netanyahu-Abbas görüşmesini, Fransa'nın başkenti Paris'te düzenlenmesi planlanan uluslararası konferansı başarısızlığa uğratma çabası olarak niteledi.
Ebu Yusuf, yapılacak herhangi bir görüşme öncesinde yerleşim birimleri inşasının durdurulması ve tutukluların serbest bırakılması gibi adımların atılması gerektiğini ifade etti.